23948sdkhjf

Massakre afværget – Frederikshavn ånder lettet op

Forsvarsforliget betyder, at adskillige flådefunktioner og -job bliver i Frederikshavn Kommune

De mange hundrede nye job, som blive oprettet med det nye forsvarsforlig, går udenom det nordligste Jylland. Til gengæld mister Frederikshavn by og kommune ikke arbejdspladser i forsvarsfeltet.

Derfor er det en tilfreds borgmester, der gør status på søndagens mangeårige forlig på forsvarsområdet: 

- Vi havde frygtet en massakre efter ministerens udmelding i oktober, hvor vi stod til at miste en stor del af flåden og også sergentskolen i Frederikshavn. Ni er forliget landet, og vi får den nye 3. eskadre placeret i Frederikshavn. Skolen bliver hvor den er. Desuden flyttes søopmålingen fra Holmen til Frederikshavn (med omkring 10 nye arbejdspladser, red.), og oveni har forligskredsen besluttet, at udbuddet af miljøskibe skal revurderes, så vores værfter får mulighed for at byde ind. Alt i alt er det tilfredsstillende, siger Birgitte Hansen, borgmester i Frederikshavn, til Nordjyske Stiftstidende.

Ser på miljøskibe igen 
Forsvarsforligskredsen har besluttet, at anskaffelsen af miljøskibe genovervejes. Derfor annulleres det nuværende udbud.

Med den netop indgåede aftale for forsvaret for 2018-2023 har forligskredsen besluttet, at udbuddet af nye miljøskibe genovervejes, og at det i stedet undersøges, om man kan anskaffe en ny skibstype til løsningen af nationale opgaver, herunder havmiljøopgaver. Som konsekvens vil det igangværende udbud blive annulleret. 

Kilde: Forsvarsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096