23948sdkhjf

Yara reducerer problemet med modtryk i scrubbere

RØGRENSNING: Både modtryksproblematikken og risikoen ved kaustisk soda adresseres i produktudviklingen hos norsk scrubberproducent

Norske Yara, som introducerede sine første in-line scrubbere på markedet tilbage i 2010, investerer fortsat kraftigt i yderligere udvikling af sin røgrensningsteknologi, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Senest har Yara har taget patent i Norge og USA på nye designelementer, som reducerer modtryk og dermed skaber længere holdetid af udstødsgassen i scrubberen. Nyudviklingen omfatter ifølge selskabet også dyser, som er designet til at minimere risikoen for tilstopning.

I forvejen gør Yara Marine Technologies brug af en særlig teknologi til neutralisering af vaskevandet ved closed-loop operation. Her anvender Yara, ifølge pressemeddelelsen - som den i øjeblikket eneste scrubberproducent - magnesium oxid til neutralisering af svovlen.

Alternativ til kaustisk soda

Noget, der er flere klare fordele ved; Dels er magnesium oxid ikke farligt gods, når det skal transporteres - modsat f.eks. kaustisk soda, som er det mest anvendte svovl-neutraliseringsmiddel. Og dels er magnesiumoxid heller ikke farligt at håndtere for besætningen.

Endelig påpeger Yara, at anskaffelsesprisen på magnesium oxid kun udgør en fjerdedel af prisen for kaustisk soda med deraf følgende lavere driftsomkostninger.
Yara anvender et danskproduceret membranfiltreringssystem til efterbehandling af vaske- og sludgevand.

Filtreringen gør, at det kun er tørstof som skal bringes i land til bortskaffelse. En teknologi, som også betyder også en kraftig reduktion i driftsomkostningerne, meddeler selskabet.

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094