23948sdkhjf

Veteranen S/S Bjørn klar til en ny omgang

Efter et værftsophold i Gilleleje forbereder de frivillige bag den 110 år gamle isbryder og bugserbåd ’S/S Bjørn’ sig til et nyt år. Det skriver SN.dk.

Turen på værft var ellers en væsentligt mere omfattende affære end forventet, fremgår det af medlemsforeningen Dansk Veteranskibsklub S/S Bjørns medlemsblad Bjørnetjenesten

Det er med ældre skibe som med ældre huse, der viser sig altid et nyt problem, mens man er ved at udbedre det gamle. Dertil kom en række andre større og mindre ting, der dukker op og forlanger at blive ordnet.  

- Der ligger et omfattende program foran os. Dels skal vi på togt til Randers, hvor vi skal deltage i Randers festuge - Bjørn kommer jo fra Randers, så det er en fast tradition - et par uger i Hundested og dertil kommer de faste søndagssejladser fra Helsingør havn med turister, siger Jon Løvenstein, formand for Dansk Veteranskibsklub S/S Bjørn, til SN.dk.

'S/S Bjørn's historie

’Bjørn’ er en kombineret slæbebåd og isbryder, som blev bygget i 1908 og leveret til Randers havnevæsen 1909, hvor den tjente som bugserbåd og isbryder.

Den var i funktion indtil 1981, hvor Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse, Dansk Veteranskibsklub overtog S/S Bjørn for 72 kroner, én krone for hvert aktivt år, under forudsætning af, at skibet blev restaureret

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093