23948sdkhjf

Rederierne gør klar til praktikkontor

Ny praktikkoordinator skal være omdrejningspunkt i det kommende praktikkontor i regi af Danske Rederiers sekretariat

"I den sammenhæng vil regeringen kvittere for det konstruktive udspil om en praktikpladsgaranti, svarende til 350 årsværk, som Danske Rederier er kommet med”. Sådan lyder det i den nye vækstplan, som regeringen spillede ud med mandag den 22. januar.

Dermed bakker regeringen også op om, at der skal være øgede ambitioner for Det Blå Danmark, når det kommer til uddannelse. Regeringen vil sætte gang i et fremtidstjek af de relevante uddannelser, så de følger med de kvalifikationer, som efterspørges. I den forbindelse vil man – sammen med arbejdsmarkedets parter – arbejde for at indføre SU i stedet for lønnet søpraktik, og afskaffe adgangskravet om en indgået uddannelsesaftale for skibsofficerer.

- Det er vigtigt, at flere unge ser mulighederne for en fremtid inden for det maritime erhverv. Uddannelser af høj kvalitet og dygtige unge er afgørende for, at Det Blå Danmark kan stå for en vigtig del af den vækst, der skal skabe Danmarks fremtid, sagde uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i forbindelse med lanceringen af regeringens maritime vækstinitiativer.

Rederierne sætter nu handling bag deres eksplicitte ambitioner, som blandt andet også indebærer, at man vil oprette et praktikkontor i regi af Danske Rederiers sekretariat. Det skal således sikre, at det bliver nemt for rederierne at øge antallet af praktikanter. Der vil i særlig grad være fokus på at formidle og håndtere delte forløb, hvor en studerende er i praktik hos flere rederier for at få den fornødne sejltid.

- For mange af vores medlemmer har det klart været en forhindring, at skulle koordinere og klare det administrative arbejde ved eventuelt delte praktikforløb. Den opgave skal det nye praktikkontor hjælpe med, samtidig med at vi styrker den opsøgende indsats for at skaffe praktikpladser. Det er klart, at det er en investering, som vi forventer matchet af, at andre aktører også er med til at løfte deres del af ansvaret, når vi – og det mener vi er nødvendigt – er markant mere ambitiøse i forhold til de maritime uddannelser, som retter sig mod søen, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør i Danske Rederier.

Oprettelsen af et praktikkontor er en del af Danske Rederiers samlede udspil, og vil hænge sammen med de andre elementer i planen, som regeringen altså agter at gå videre med.

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25