23948sdkhjf

Kritiske Esbjerg-lejere må vente til marts

Virksomhederne på Esbjerg Havn må væbne sig med tålmodighed i sag om lejestigning

Beskeden om, at lejerne på Esbjerg Havn har udsigt til en forhøjelse af areallejen på 1,4 procent, fik mange af virksomhederne op i det røde felt

Dels finder de det urimeligt, at en havn med et stort overskud (79,6 mio. kroner i 2016) pålægger lejerne, hvor mange er udfordret af markedsforholdene, en lejestigning. Dels betegner de som en provokation i en tid med et allerede anstrengt forhold parterne imellem.

På et møde mellem Areallejer- og Grundejerforeningen på Esbjerg Havn på den ene side og Esbjerg Havn på den anden har udsigten til øget leje været drøftet. Nu bliver det så op til Esbjerg Havns nye bestyrelse at tage stilling til, om man går videre med lejestigningen. Det skriver JV.dk. 

- Vi har holdt et møde med havnen, og vi er glade for, at det kunne komme i stand med kort varsel. Vi er til gengæld ikke så glade for, at havnen først vil tage sagen op i bestyrelsen på det næste ordinære møde i marts. Det, synes vi, er lang tid i et spørgsmål, som de burde få ud af verden meget hurtigt, siger formanden for areallejerforeningen, Kristian Svarrer, som ligeledes er ejer og direktør, Jutlandia Terminal/J. Lauritzen's Eftf. til JV.dk.

Forholdet mellem Esbjerg Havn og lejerne har været anstrengt i et stykke tid. Eksempelvis er virksomhederne kritiske overfor havnens ageren i forbindelse med et byggeri til MHI Vestas, som i firmaernes optik i strid med havneloven og opgavetyveri. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093