23948sdkhjf

Offshore-firma fritstiller hele topledelsen

- En ny kurs betyder øget samarbejde på tværs af landegrænser og en slankere organisation. Derfor tager NorSea Group Denmark afsked med en del af ledelsen for at ruste sig til fremtidens marked.

Det skriver NorSea Group i en pressemeddelelse.

I den nye strategi for fremtiden er der ikke plads til CEO Jørn Bue Madsen, CHRO Lena Broholm Hansen og CFO Jan Thim – topledelsen på det danske hovedkontor i Esbjerg. De blev torsdag fritstillet.

- Vi går efter at skabe en større sammenhæng på tværs af grænser, hvor vi udnytter kompetencer maksimalt, og dette er første skridt i retningen af at gøre NorSea Group stærkere og mere effektiv. Esbjerg vil fortsat være en central del af koncernen, som vil danne ramme om mange af vores aktiviteter, men vi har valgt en ny kurs, og det betyder farvel til tre dygtige, ledende medarbejdere. Jeg vil gerne takke dem for deres indsats, men vi har valgt at reorganisere og integrere selskaberne i koncernen som driftsselskaber med central koordinering, hvorfor den fremtidige organisation vil skulle afspejle en slankere driftsorganisation, udtaler bestyrelsesformand for NorSea Group, John Stangeland.

Jesper skal styre slagets gang
Ledelsen af det danske hovedkontor kommer fremadrettet i hænderne på nuværende operationschef Jesper Høj-Hansen, der i den forbindelse skifter stillingsbetegnelse fra vicedirektør til CEO.

- Vi lever efter mottoet, at vi er dem, som er der først, og vi er dem, der bliver længst, hvilket betyder, at er vi forpligtede til at se, hvordan vi gør organisationen mest omkostningseffektiv i forhold til både det nuværende marked og fremtiden. Vi skylder også vores kunder og samarbejdspartnere at kigge lige så meget på os selv, som de har gjort på deres forretninger, og med den nye struktur vil vi skabe en slankereorganisation. Målet er på samme tid at fortsætte den igangsatte udvikling af morgendagens supply chain og at være cost leader, så vi kan konkurrere på et krævende marked, og vi kan se, at vi på denne måde kan skabe en mere rentabel forretning, fastslår Jesper Høj-Hansen, der de sidste halvandet år sammen med den øvrige ledelse har arbejdet intensivt med at effektivisere NorSea Group Denmark.

Den mission får nu en international dimension, og han ser gode perspektiver i den udvikling.

 - Det er en spændende proces, der venter os på gruppe-niveau, og vi kan trække på de erfaringer, som vi har gjort os her i Danmark, ligesom der er igangsat andre gode initiativer. Selvom vi siger farvel til nogle, så har vi dygtige kompetencer i huset, og vi har valgt at bibeholde antallet af medarbejdere på andre niveauer, for det giver mest mening for os i forhold til virksomhedens fremtid, siger Jesper Høj Hansen.

Afklaret CEO
Nu tidligere CEO Jørn Bue Madsen er ganske afklaret i forhold til, at næste skridt i udviklingen af det tidligere Danbor betyder markante tiltag.

- Det er en spændende proces, som hele NorSea Group er undervejs med, og det er klart, at det medfører nogle ændringer, når synergier skal dyrkes mere intensivt. Bestyrelsen har besluttet sig for en fladere struktur, og det har jeg selvfølgeligt respekt for, men jeg kommer selvfølgelig til at savne den stærke gruppe af medarbejdere, som jeg har samarbejdet med de senere år. Vi har været gennem en betydelig transformation gennem de seneste 3,5 år og har nået meget langt i udviklingen og internationaliseringen af selskabet, men må nu gå skridtet videre med fuld integration i alle led inklusiv ledelse og administrative funktioner.

Fakta om NorSea Group Denmark

 Det tidligere Danbor har siden 2014 været en del af NorSea Group, men virksomhedens historie går tilbage til 1974, hvor det danske olieeventyr var i sin begyndelse.

Selskabet blev etableret som forsyningsbase til olie- og gasaktiviteterne i Nordsøen og var i mange år et datterselskab til A. P. Møller Mærsk-gruppen, hvor det opbyggede en position som en førende service- og logistikvirksomhed i offshore-, energi- og transportbranchen.

NorSea Group beskæftiger omkring 1.500 ansatte, der blandt betjener 11 supply baser til offshoreindustrien. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11