23948sdkhjf

Analyse: Kalundborg Havn skaber næsten 1.500 job

Havnen har stor betydning for beskæftigelsen og værditilvæksten i kommunen

Kalundborg Havn skaber direkte en beskæftigelse, der svarer til 1.439 arbejdspladser. Omregnet, er 8,0 procent af kommunens beskæftigelse skabt af aktiviteterne i havnen. Det viser en oplandsanalyse foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning for Danske Havne – brancheorganisation for erhvervshavne.

- Analysen viser betydningen af Kalundborg Havn for lokalsamfundet både med hensyn til arbejdspladser og for det omkringliggende erhvervsliv, siger Bent Rasmussen, havnedirektør i Kalundborg Havn.

Aktiviteterne på Kalundborg Havn medfører en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 2.739 mio. kroner. Det svarer til en andel på 18,1 procent af den samlede værditilvækst i Kalundborg Kommune.

Kalundborg Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms etc.) på 852 mio. kroner, det udgør 12,6 procent af det samlede skatteprovenu for Kalundborg Kommune.

Oplandsanalysen viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj (gods, fisk, passagerer etc.) og indkomstdannelsen. Analysen fra SDU og CRT tydeliggør havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu.

 

Kilde: Danske Havne

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125