23948sdkhjf

APMT klar til 300 millioners havneinvestering

Udvidelse af havneterminalen i Mobile, Alabama er næste skridt mod en samlet kapacitet på 1,5 millioner TEU

APM Terminals har fået grønt lys til en 49,5 mio. dollars (311 mio. kroner) udvidelse af containerterminalen i Mobile i den amerikanske stat Alabama fra Alabama State Port Authority (ASPA). Det skriver havneselskabet i en pressemeddelelse. 

Samme vil APMT og ASPA står for Fase 3 udvidelsen af terminalen, der omfattet en dok-udbygning og yderligere 20 hektar for at opretholde overskydende kapacitet til potentielle nye forretningsmuligheder. Når det er afsluttet vil projektet give plads til yderligere 650.000 TEU årligt. 

- Fase 3 udvidelsen gør os i stand til at være godt foran vækstmønstret, vi har set i Port of Mobile, samt føje ekstra havneplads til at understøtte den stadig større fartøjer, der ankommer til terminalen, siger Brian Harold, direktør for APM Terminals Mobile.

Fase 3 er del af en fem faser langsigtet plan, der skal få terminalens samlede kapacitet op på 1,5 mio. TEU. I den forestående Fase 3 vil der blandt andet blive anlagt togskinner til super Post-Panamax kraner og fendersystemet vil blive opgraderet af hensyn til 14.000 TEU containerskibe.

Dokudvidelsen bil tage anslået 24 måneder, mens det ventes at tage 18 måneder at få de nye 20 hektar havneareal klar.

Kilde: APM Terminals

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188