23948sdkhjf

Sidste Bornholmerfærge fra Danske Færger er solgt

FÆRGER: Reserve-hurtigfærgen på Ystad-ruten afhændet til køber i Middelhavsregionen

Danske Færger har solgt hurtigfærgen ’Villum Clausen’ til et rederi i Middelhavet. Det bekræfter det danske rederi over for Søfart.

Dermed har Danske Færger nu afhændet den sidste af den tonnage, der bliver i overskud, når Molslinjen med udgangen af august næste år overtager den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm.

Den gasturbinedrevne ’Villum Clausen’ fungerer i den nuværende kontrakt som reservefærge på hovedruten mellem Rønne og Ystad, som primært betjenes af den langt større hurtigfærge ’Leonora Christina’.

Danske Færger er således forpligtiget til at disponere ’Villum Clausen’ frem til kontraktophøret, hvorfor salget først formelt sker efter 31. august næste år.

Anderledes vilkår

Pressekoordinator hos Danske Færger, Annette Timmermann, oplyser til Søfart, at salget af ’Villum Clausen’ adskiller sig fra de to foregående frasalg af henholdsvis den konventionelle natfærge 'Povl Anker', hurtigfærgen ’Leonora Christina’ og ro/pax-færgen ’Hammerodde’.

Læs også: Ny opblomstring efter tre årtier med hurtigfærger

Disse tre færger er nemlig solgt med øjeblikkelig virkning, men med leaseback i den sidste del af kontraktperioden, mens det aktuelle salg af den resterende hurtigfærge reelt først gennemføres ved kontraktophøret.

Danske Færger ønsker ikke at oplyse identiteten på køberen, andet end med henvisning til, at denne opererer i Middelhavsregionen.

Læs også: Danske Færger sælger ro/pax-færge til Stena samt Danske Færger sælger hurtigfærge til Spanien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089