23948sdkhjf

Nyt havnekontor i Thyborøn

Thyborøn Havns bestyrelse har besluttet, at der skal bygges nyt havnekontor til afløsning af det nuværende, der er nedslidt og utæt. Omkostningerne til istandsættelse blev for store i forhold til at bygge nyt.

Det nye havnekontor skal opføres ved siden af det gamle, som skal blive i funktion, indtil det nye kontor kan tages i brug. Herefter skal det gamle havnekontor rives ned. Grunden til denne placering er, at det er vigtigt, at havnevagten har en god udsigt over havnen og især indsejlingen. Samtidig undgår vi at flytte til midlertidige lokaler, mens det nye havnekontor bygges.

Havnen har nu gennemført en arkitektkonkurrence, hvor fire arkitektfirmaer gav deres bud på arkitekturen og byggeomkostningerne for et nyt havnekontor. Vinderen blev arkitektfirmaet Arkitec fra Herning.

Der var mange parametre, som vægtede ved udvælgelsen af det rigtige projekt. Ud over arkitekturen, så var også indretningen, materialevalg, og dermed lave vedligeholdelsesomkostninger, samt energioptimering nogle af de vigtige parametre. Samlet set endte projektet fra Arkitec som vinder med hele 9,54 point ud af 10 mulige.

Det nye havnekontor får et nettoareal på ca. 574 m2 og forventes at stå færdig omkring 1. maj 2019.

Fakta:
• Havnekontoret får et bruttoareal på 726 m2 og et nettoareal på 5742 m2
• Havnekontoret kommer en etage højere op end det nuværende kontor, hvilket forbedrer vagtens udsigt over hele havnen
• Det nye havnekontor bygges på et opfyldt areal syd for det nuværende havnekontor
• Byggesummen for det nye havnekontor forventes at ligge på cirka 7,2 mio. kr.

Kilde: Thyborøn Havn 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172