23948sdkhjf

Danske Maritime udklækker forsker i maritim fremtid 

Danske Maritimes ePhD-studerende Matthew Spaniol gennem tre år har nu forsvaret sin afhandling om ’scenario planning in practice’ og bestået med anerkendelse.  

Ph.d.-udvalget fra Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på RUC havde forud for forsvaret enstemmigt konstateret, at afhandlingen kunne forsvares. Udvalget bemærker, at den ”er en fornøjelse af læse og giver værdifuldt indsigt i scenarie metodologi”. Matthew har anvendt cases fra Danske Maritimes medlemmer til udvikle teori og metode om strategiske scenarier.

- Det er en meget fornem udtalelse fra Ph.d.-udvalget, og jeg er meget glad og stolt på Matthews vegne. Forskning og udvikling er afgørende for den maritime industri, og at det foregår ikke kun på et teknisk niveau, men også på metodeplan, er dette projekt en god repræsentant for, siger administrerende direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Danske Maritime har lagt lokaler og rammer for projektet, der er gennemført med støtte fra Den Danske Maritime Fond. 

- Menneskers tænker og adfærd er i det store hele rettede mod fremtiden, men der mangler videnskab om systematisk, bevidst, fokuseret, og strukturel kontrol over de tankegange, vi bruger til daglig. Bare tænk på sidste gang du prøvede at forudse fremtiden! Hvordan gik det? Det var en fornøjelse at udvikle pragmatiske værktøjer til gavn af Danske Maritimes medlemmer og resten af den maritime industri, siger Matthew Spaniol.

Matthew Spaniol har accepteret tilbud fra Aarhus Universitet til at blive en del af forskningsnetværket om ’strategic foresight’ med tilbagevirkende ansættelse fra 1. oktober 2017 med fokus på maritime projekter.

Ph.d.-udvalget roser Matthew Spaniols afhandling højt, blandt andet med ordene:

- Det er sjældent at finde sådan indsigt i management udført af dygtige facilitatorer, men det virkelige bidrag er, hvordan en facilitators indsigter håndteres i teorier om videnskab og teknologistudier. Videnskabeligt studier kritiseres ofte for at være beskrivende og ikke give forklaringer til sociale processer. Matthew Spaniol har vist, at det ikke behøver at være sådan. Han demonstrerer, hvordan en scenariefacilitator kan berige videnskabelige studier. Derudover mestrer Matthew Spaniol som en facilitator den delikate balance mellem politik (diplomatisk aspekt), forhandling (det udøvende aspekt), og som researcher vurderer han scenarietræning ud fra et teoretisk perspektiv (videnskabeligt aspekt). 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078