23948sdkhjf

Sidste nye inspektionsfartøj overdrages til Søværnet

Søværnet modtager i dag, mandag den 11. december 2017, det sidste af tre nye inspektionsfartøjer, ved en ceremoni på Flådestation Korsør. Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando.

Det nye inspektionsfartøj 'Lauge Koch' skal som de to øvrige skibe i Knud Rasmussen-klassen, ’Knud Rasmussen’ og ’Ejnar Mikkelsen’, løse opgaver på Nordatlanten. Inspektionsfartøjerne løser blandt andet opgaver som fiskeriinspektion, søredning, suverænitetshævdelse, søopmåling og isbrydningsopgaver. 

'Lauge Koch' er konstrueret med et helikopterdæk, så den kan modtage og tanke helikoptere, som kommer fra et skib af Thetis-klassen eller en fregat/støtteskib. Derved udvider 'Lauge Koch' forsvarets evne til at operere over store afstande i Nordatlanten betragteligt. Skibet er også bygget til at kunne få monteret antiubådstorpedoer og luftforsvarsmissiler, hvis behovet opstår. 

Søværnet ser meget frem til at overtage sit tredje inspektionsfartøj. Ved kommandohejsningen deltager forsvarschefen, general Bjørn Bisserup, chefen for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, generalløjtnant Flemming Lentfer og chefen for Søværnet, kontreadmiral Torben Mikkelsen.

Fra Polen til Korsør via Skagen
Karstensens Skibsværft står bag 'Lauge Kock' og de to forgængere i klassen, 'Knud Rasmussen' og 'Ejnar Mikkelsen'.

Alle skrogene til klassen er blevet konstrueret i Polen, hvor den grundlæggende skrogarbejde blev gjort og skibene blev derefter slæbt til Skagen. 'Knud Rasmussen' og 'Ejnar Mikkelsen' blev samlet ved Stocznia Pólnocna-værftet, og 'Lauge Koch' på Crist-værftet. 

Den polske forbindelse fik stor bevågenhede tidligere på året, da det viste sig, at en del af arbejdet på det polske værft - og på 'Lauge Koch'- efter alt at dømme er udført af nordkoreanske tvangsarbejdere. Crist-værftet anvendte en polsk underleverandør, som har benyttet sig af nordkoreanske arbejdere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207