23948sdkhjf

Dialog giver maskinmesterstuderende bedre forhold

Maskinmesterstuderende har forholdsvis nemt ved at finde en praktikplads på land. De studerende er eftertragtede, og virksomhederne roser de studerende der er i praktik. Det samme gør sig gældende for de studerende der vil prøve kræfter med en praktikplads til vands. Desværre er det lidt sværere at få en sejlende praktikplads.

I den tidligere bekendtgørelse var der regler der medførte at de studerende ikke havde ret til at få SU under praktikforløbet til søs. Det er der nu lavet om på. Det skriver Martec i en pressemeddelelse. 

Efter at have besøgt Martec i Frederikshavn, og drøftet sagen med de studerende viste uddannelses- og forskningsminister Søren Pind sig som lydhør og handlekraftig.

Det ledte til, at bekendtgørelsen meget hurtigt blev rettet, og de studerende på maskinmesterinstitutioner I Danmark allerede fra 2018 får adgang til SU under sø-praktik. 

- Vi ved vores studerende gør det godt både til lands og til vands. Vi ved også at praktikperioderne er fundamentet for deres kommende erhvervskarriere. Det har derfor været både frustrerende og ærgerligt, at det har været en udfordring at få de studerende i praktik til søs. Det glæder os derfor, at ministeren har taget de udfordringer vores studerende har fortalt om alvorligt, og har løst problemet. Vores studerende er blevet hørt, siger Martecs direktør Pia Ankerstjerne.

Den nye bekendtgørelse træder i kraft d. 1. januar 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22