23948sdkhjf

APMT-chef: Tjen penge eller bliv solgt

I september solgte APM Terminals (APMT) en containerterminal i Zeebrügge i Belgien til Cosco Shipping. Nu kan flere frasalg være på vej.

For det ikke nok med forbedret drift i selskabets 76 havne og terminaler, hver og en skal også bidrage positivt økonomisk. Sådan siger CEO i APMT, Morten Engelstoft, til ShippingWatch. 

APMT udgør sammen med Maersk Line kernen i Mærsk Transport & Logistik-division. Derfor er kernehavne i Maersk Lines netværk, som Rotterdam i Holland og Algeciras i Spanien fredet. 

- Men man vil se os have en mere proaktiv porteføljeforvaltning. Nogle af aktiverne genererer ikke overskud, som kunne betyde, at de skal sælges fra. Hverken omverden eller voluminerne udvikler sig, som vi havde regnet med, og vi laver et overskud, der kun er halvt så stort, som det plejer at være, siger Morten Engelstoft til ShippingWatch.

Da regnskabet for tredje kvartal blev offentliggjort i starten af november stod det klart, at markedssituationen og sommerens lammende hackerangreb belastede APMT voldsomt. Selskabet tabte 267 mio. dollars (cirka 1,7 mia. kroner) i et kvartal, hvor omsætningen var på godt 1 mia. dollars (6,4 mia. dollars).

Læs også: Overkapacitet presser Mærsk havneselskab 

Konsekvensen blev en stor nedskrivning på 374 mio. dollars (2,3 mia. kroner), relateret til havneterminaler i markeder med udfordrende markedsbetingelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.234