23948sdkhjf

Migranter på DFDS-skib sendt hjem med fly

De sidste migranter har forladt 'Kaunas Seaways', hvor de har været om bord siden 27. juli

Den 31. oktober blev de sidste seks af i alt 12 migranter, der i tre måneder har været ombord på DFDS' litauiske skib Kaunas Seaways i Sortehavet, taget af skibet. 

De bliver nu bragt tilbage til deres hjemlande via fly fra Odessa lufthavn og Tyrkiet. Seks af migranterne blev hjemsendt til Algeriet den 29. oktober, mens seks i øjeblikket er undervejs til Marokko.

Dramaet på DFDS' 'Kaunas'

Smedegaard: Kaptajnens beslutning at sejle videre med migranter

Mulig udvej for DFDS i låst situation

Ekspert: DFDS kan kræve erstatning

Langvarigt drama på DFDS-færge

Det oplyser DFDS i en pressemeddelelse.

- Jeg er lettet og glad over, at der er fundet en løsning. Det er uholdbart og uacceptabelt at skulle holde disse personer ombord i så lang tid, og både migranterne og alle andre har lidt under det. Jeg vil derfor godt udtrykke en stor tak til alle parter i Danmark, Litauen, Ukraine, Tyrkiet, Algeriet og Marokko, som har medvirket til at løse problemet, og til besætningen og ledelsen i Litauen, som har forholdt sig yderst professionelt og har håndteret den meget vanskelige situation utrolig godt. Og så håber jeg, at migranterne hurtigt kan genoptage et mere normalt liv i deres hjemlande, siger Niels Smedegaard, administrerende direktør i DFDS.

Migranterne, der kom om bord gemt i trailere med gods fra Tyrkiet, har været ombord siden 27. juli, da ingen lande ønskede at tage imod dem. Samtidig har det været nødvendt at fastholde dem i bevogtede kabiner ombord af hensyn til deres egen sikkerhed samt af hensyn til passagerer og besætningsmedlemmer.

DFDS´ executive vice president people & ships, Henrik Holck, har løbende holdt kontakt med en særlig task force, som det danske udenrigsministerium dannede for at bistå DFDS i at finde en diplomatisk løsning.

- Der skal lyde en stor tak til den uvurderlige støtte, vi har fået fra udenrigsministeriet, Søfartsstyrelsen samt ambassaderne i Litauen, Ukraine, Tyrkiet, Algeriet og Marokko. Deres vedholdenhed og viden har bidraget afgørende til, at der er blevet løst op for den diplomatiske knude, som sagen har udgjort, siger han. 

'Kaunas Seaways', der ejes af DFDS, sejler med gods og passagerer for rederiet Ukrferry mellem Haydarpasa i Istanbul og Chornomorsk ved Odessa i Ukraine. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141