23948sdkhjf

Nyt dansk-tysk offshore-samarbejde

Offshoreenergy.dk indgår vigtig samarbejdsaftale med tysk energiklynge

Offshoreenergy.dk har netop indgået et samarbejde med EE.SH (Schleswig-Holstein Renewable Energy Network Agency); en nordtysk klyngeorganisation for vedvarende energi med 120 medlemmer.

Det oplyser Offshoreenergy.dk i en pressemeddelelse.

- Det er en aftale, der rummer interessante perspektiver og spændende samarbejdsmuligheder for vores 240+ medlemsvirksomheder, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk, og fortsætter:

- Den tyske offshoreindustri er et absolut nærområde med et betragteligt potentiale. Vi ved, at der alene i Helgoland-klyngen skal føjes endnu 1.000 MW til inden 2025, og der er planer om en fortsat udbygning andre steder. Den danske offshoreklynge har stærke kompetencer på eksempelvis installation, kommissionering og logistik, som er umiddelbart anvendelige også på den tyske side af grænsen, siger hun.

Offshoreenergy.dk dækker hele offshoreindustrien: både olie/gas, vind- og bølgeenergi. Synergien i at tænke på tværs er med til at gøre den danske klynge til en interessant partner for EE.SH, siger Sascha Wiesner, projektchef i EE.SH:

- Der er rigtig mange kompetencer fra offshore olie/gas, som vil kunne løfte offshore vind. Vi har medlemmer, som er aktive på begge områder, men ikke i samme grad som den danske offshoreklynge. Det er med til at gøre samarbejdet med Offshoreenergy.dk til et rigtig godt match for os, siger Sascha Wiesner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125