23948sdkhjf

10 stadig savnet efter supramax-forlis

Tørlastrederisammenslutning holder fast i håbet om at finde flere overlevende søfolk efter ’Emerald Star’s forlis den 13. oktober.

Den Hong Kong-indflagede 57,300-dwt supramaxer gik ned godt 150 sømil nordøst for Filippinerne. 16 medlemmer af den 26 mand store besætning er blevet reddet, mens de resterende 10 stadig er meldt savnet.   

Tørlastrederiernes sammenslutning Intercargo udtrykker bekymring over hændelsen og holder fast i, at eftersøgningen efter de savnede skal fortsætte. Det skriver Intercargo i en pressemeddelelse.

'Emerald Star's forlis

Flere meldt savnet efter ’Emerald Star’-forlis

To savnet efter supramax synker

Organisationen understreger behovet for hurtigst muligt at indlevere en rapport om undersøgelsen af forliset til IMO, FNs søfartsorgan, så man kan finde årsagen til hændelsen og træffe de rette forholdsregler.

’Emerald Star’ havde nikkelmalm fra Indonesien ombord, da ulykken skete. Intercargo gentager opfordringen til at udvise den største forsigtighed, når der er nikkelmalm eller andre udfordrende varer i lasten.

Tidligere på efteråret udsendte IMO en advarsel om, at aluminiummalmen Bauxit kan blive ustabilt, når det bliver transporteret med skib. 

Læs mere: IMO: Pas på aluminiummalm – det kan forårsage kæntringer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095