23948sdkhjf

Monjasa-sag for Landsretten

I dag begynder ankesagen ved Vestre Landsret om svindel i bunkerselskabet Monjasa

OPDATERET: 

Siden denne artikel er skrevet er Monjasa og Jan Jacobsen blevet frikendt i Vestre Landsret for alle anklager. http://www.soefart.dk/article/view/568434/monjasa_og_eksdirektor_vinder_ankesag

Ankesagen om svindel med olieleverancer, der kostede Monjasa en bøde på 10 mio. kroner og tidligere medejer og direktør Jan Jacobsen en dom på tre år og seks måneders fængsel, begynder i dag ved Vestre Landsret. Det skriver Jyllands-Posten. 

Dommen faldt ved Retten i Kolding sidste efterår. Sagens kerne er systematisk svindel med leverancer af brændstof til skibe. Svindel, som retten fandt Jan Jacobsen var direkte involveret i. 

Såvel selskabet som topchefen har anket dommen til frifindelse ved Vestre Landsret.

Monjasa og svindelsagen
Landsret løfter sløret for olieselskab i bedragerisag

Dansk olieselskab og topchef dømmes for grov svindel

Monjasas topchef siger stop

Jan Jacobsen sælger Monjasa-andel

Sagen kort
Mere præcist handler om 24 leverancer af brændstof til skibe, der har fundet sted i en periode på næsten tre år.

Ifølge dommen blev der systematisk leveret mindre olie til det malaysiske rederi Pacifik Inter-link, end rederiet betalte for. Virksomhedens svindel med fakturaer udgjorde 24,3 mio. kroner.

Fortjenesten blev efter rettens opfattelse delt med selskabet Templar, der er indregistreret i skattelyet St. Vincent og Grenadinerne i Det Caribiske Hav. Jan Jacobsen stod selv for kontakten til Templar.

Dømt stifter trak sig helt fra selskabet
 
Sener i september trak Jan Jacobsen sig fra posten som administrerende direktør og estyrelsesmedlem i Monjasa Holding. 

Sagen fik også Jan Jacobsen til at sælge sin ejerandel i selskabet til Anders Østergaard, på det tidspunkt administrerende direktør i Monjasa Holding.

Hverken Monjasa eller direktør Anders Østergaard ønsker at kommentere sagen til Jyllands-Posten. Det vil Jan Jacobsen heller ikke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094