23948sdkhjf

Pon Power og Stena sammen om digitalisering og Big Data

MONITERING: Stena Line forventer reducerede omkostninger med condition based-vedligeholdelse på ny serie af ro/pax-færger
Pon Power skal sammen med Caterpillar Marine levere en digital platform for indsamling og online distribuering af driftsdata på Stena Lines kommende serie af ro/pax-færger fra AVIC Shipyard i Kina.

Ordren er en opfølgning på, at Caterpillar Marine sidste år vandt leverancen af hovedmotorer og den bagvedliggende drivlinje, gear og propellere til de fire-plus-fire 3.100 lanemeter store nybygninger, hvoraf de første fire skal leveres gennem 2019 og 2020. Hver færge får et dieselmekanisk hovedmaskineri bestående af to MaK 12M43C-motorer.

Cat Asset Intelligence, som Caterpillars digitale service og platform hedder, adskiller sig fra tidligere applikationer ved at kunne monitere driftsdata ikke bare på tværs af systemer, men også på tværs af fabrikater. Ifølge Caterpillar i princippet alle kritiske systemer om bord efter rederiets eget valg.

Med andre ord producerer Cat Asset Intelligence Big Data, der kontinuerligt kan analyseres til brug for såkaldt condition-based vedligeholdelse. Det vil ikke alene sige en øjeblikkelig status på maskineriets stand. Systemet vil i princippet også ved hjælp af algoritmer og kunstig intelligens kunne bruges til at forudsige, og dermed forebygge, eventuelle nedbrud på de enkelte systemer om bord.

Væk fra driftstimer

Ifølge Caterpillar indbefatter Cat Asset Intelligence-installationen om bord på de nye Stena-færger ud over hovedmaskineriet ligeledes hjælpemaskineriet, propellere, thrustere, kedler og tank management-systemet. Ud over applikationens interface om bord og i land, består leverancen ydermere også af Caterpillars Fleet Advisor Services.

– Vi er glade for samarbejdet med Caterpillar og Pon Power om en bedre udnyttelse af driftsdata om bord på vores nye skibe. Dermed bliver vi bedre i stand til at træffe mere kvalificerede operationelle og vedligeholdelsesmæssige beslutninger, udtaler Bjarne Koitrand, Technical Operational Director hos Stena Line, og uddyber:

– Vores forventning er, at Cat Asset Intelligence vil medvirke til, at vi bevæger os yderligere væk fra driftstime-baseret vedligehold for i stedet at kunne praktisere conditions based-vedligehold – noget, der gerne skulle nedbringe vores omkostninger, samtidigt med, at det øger vores punktlighed.

Caterpillar Marine har hovedkvarter i Hamborg, hvorfra det maritime område dækkes med medium- og highspeed-motorer fra Cat og MaK i hovedmaskineri-spektret fra 93 kW op til 16.800 kW og for hjælpemaskinerier fra 10 til 16.100 kWe. Motorerne fra de to brands kommer både i MGO, dual fuel og i rene gas-konfigurationer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142