23948sdkhjf

Her er Dong Energys nye navn

- Dong Energy er et godt navn og det har tjent os godt, men det afspejler ikke længere den virksomhed vi er, og som vi ønsker at være, siger adm. direktør Henrik Poulsen til et pressemøde her til formiddag, hvor selskabets nye navn afsløres.

Dong Energy er et navn, der hører en fossil fortid til og med koncernens skifte fra sort til grøn energi, er det oplagt også at skifte Dong-navnet ud.

- 2017 vil blive husket som året, hvor havvind blev billigere end sort energi, hvilket afspejles i de seneste udbud af havvind i Tyskland og Storbritannien. Det har aldrig været tydeligere, at det er muligt at skabe en verden, der er udelukkende kører på grøn energi. Tiden er nu inde til, at vi skifter navn for at vise, at vi ønsker at være med til at skabe en sådan verden, siger Henrik Poulsen.

Dong Energys nye navn bliver: Ørsted.

Nyt navn og brand
Det nye navn – Ørsted – henviser til den danske videnskabsmand Hans Christian Ørsted (1777-1851). Ørsted stod i spidsen for flere banebrydende videnskabelige opdagelser, bl.a. opdagelsen af elektromagnetismen i 1820, hvilket lagde kimen til nutidens måde at producere strøm på.

I forbindelse med navneskiftet til Ørsted vil der blive lanceret et nyt logo og en ny brand-identitet. Den nye brand-identitet er inspireret af den danske designtradition ved at være enkel, funktionel og menneskelig og bidrage til en bæredygtig livsstil. Brand-identiteten vil rumme hele farvespektret og er inspireret af den skandinaviske natur og den danske 1900-tals kunstner Vilhelm Lundstrøm.

Dong Energy har i forbindelse med navnejagten været gennem godt 3.000 mulige navne. 

- Vi har gjort et stort arbejde for at finde det rette navn og den rette brand-identitet til vores virksomhed. Vores nye navn er en hyldest til H.C. Ørsteds nysgerrighed, engagement og interesse for naturen, og vores brand-identitet afspejler den nytænkning og dybe forståelse af naturen, som er afgørende for at kunne skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, siger Henrik Poulsen.

Radius Elnet
Det danske eldistributionsselskab Radius, der er 100 % ejet af Dong Energy, har sin egen brand-identitet og vil derfor ikke blive berørt af ændringerne i Dong Energy's navn og brand-identitet.

Radius skiftede navn fra Dong Energy Eldistribution til Radius Elnet den 1. april 2016 og fik sin egen visuelle identitet for at gøre det lettere for vores danske kunder at skelne mellem eldistributionsselskabet og resten af Dong Energy.

NAvneskiftet får ingen indflydelse på Dong Energy's tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2017 eller på det forventede investeringsniveau, der er meldt ud for 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141