23948sdkhjf

Maritime producenter flokkes om pengestærkt fiskerierhverv

Producenter og servicevirksomheder gør klar til at kæmpe om fiskernes gunst under årets Danfish-messe i Aalborg

Årets helt store begivenhed i fiskerisektoren, DanFish, er snart klar til take off.

Og mens der fortsat er krisestemning i de fleste segmenter i den maritime verden, har krydstogt- og fiskerisektoren dét til fælles, af disse sektorer er kendetegnet ved relativ høj indtjening og støt stigende investeringslyst.

Derfor er det ikke overraskende, at de maritime udstyrsproducenter og servicevirksomheder gør klar til at kæmpe om fiskerskippernes gunst under DanFish-messen i Aalborg som finder sted 11-13 Oktober 2017.

Fast udstiller
Servicevirksomheden Marineshaft i Hirtshals er fast udstiller under messen.

Virksomheden er mest kendt for sin klassegodkendte koldretning af propelleraksler og rorstammer. Virksomheden reparerer, renoverer, bearbejder og fremstiller propellerudstyr og rorarrangementer og udfører derudover reparationer og service samt nyfremstilling til industrien, den maritime industri samt offshore-sektoren.

Nyt produkt
- Med vores udgangspunkt i Hirtshals er det jo ikke overraskende at fiskerisektoren er en vigtig del af vores forretning, og DanFish tilbyder traditionelt set et godt forum for at møde vores kunder og gøre opmærksom på nye tiltag i virksomhederne, forklarer Lars Weber, direktør for Marine Service-afdelingen, Marineshaft.

Han påpeger, at virksomheden i år bl.a. vil bruge DanFish som en affyringsrampe for et nyt serviceprodukt på hylden, som man vil promovere over for kunderne.

Lars Weber fortsætter:

- Vi vil kommunikere budskabet, at vi i det indeværende år er blevet certificeret til servicere reduktionsgear fra den tyske producent Reintjes. Vi har haft en række af vores montører på kursus i Tyskland og har brugt en del ressourcer på at opbygge ekspertise indenfor Reintjes produkterne. Vi forsøger jo hele tiden at udvide viften af services som vi kan tilbyde kunderne.

Stor pakke
For Marineshaft giver det god mening at arbejde sig yderligere ind på markedet for servicering af reduktionsgear.

I forvejen udfører virksomheden motorarbejde - herunder renovering af motordele - på fiskefartøjer. Det kan f.eks. være reparation af topstykker, stempelstænger, cylinderforinger, pumper og ventiler.

- Og her vil vi naturligvis også gerne ind og tilbyde at renovere gear og koblinger fra så mange producenter som muligt, herunder renovering af lejehus, tandhjul, alle typer koblinger, laseropretning af gear. Det kan jo ske i samme arbejdsgang som vi udfører de andre arbejdsopgaver på skibet, siger Lars Weber.

Slid
- Reduktionsgear fra Rein-tjes er meget udbredte i fiskeriindustrien ligesom mange hjemmeværnskutterne har Reintjes reduktionsgear installeret. Så der er et stort marked for os at bevæge os ind i. Samtidig er vi med til at løse et problem for Reintjes, som i lang tid har manglet montører.

Et af de typiske eksempler på slitage på et gear handler om, at tænderne på tandhjulene kan være præget af såkaldte pitting-mærker, som er nogle punktformede fordybninger i stålet.

- Disse mærker kan vi identificere og udbedre ved inspicering af gearet i kraft af et godt samarbejde med fabrikken i Tyskland og firmaet Beck Engineering, som er dansk agent for salg af Reintjes Gear og reservede, forklarer Lars Weber.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Danfish.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328