23948sdkhjf

VIDEO: "Det kan være varmt, støjende og beskidt"

Asbjørn Carlsson er maskinchef på SOV'en 'Esvagt Faraday'. Her fortæller han om sin hverdag om bord på vindmølleskibet i Nordsøen
Asbjørn Carlsson har i to år arbejdet som maskinchef på 'Esvagt Faraday' - en to år gammel Wind Service Operation Vessel (SOV), som betjener offshore-vindparken Budendiek i Nordsøen.

Som ansvarlig for skibets drift, har han lange arbejdsdage, der typisk starter klokken seks om morgenen. Og der er ikke to dage, der er ens, fortæller Asbjørn Carlsson, som har været ansat i Esvagt siden 2007.

- Det spændende er, at man hele tiden får nye udfordringer. Der er hele tiden variation, men der er også mange udfordringer. Det kan være alt muligt - fra stoppede rør i toiletterne eller en sensor på en motor, der ikke lige opfører sig, som den skal. Vi har jo ansvaret for al drift her om bord, så der er masser af tage fat på. Der er nogle lange dage her om bord, det kører med fuld power på fra morgen til aften. Der sker noget hele tiden, siger Asbjørn Carlsson.

Læs også: Med matroser og møllebisser på Nordsøen

Som maskinmester skal man også kunne klare lidt af hvert, understreger han.

- Vi er jo inde over det hele. Nogen gange er man smurt ind i olie eller lort. Det skal man kunne klare. Det kan være varmt, det kan være støjende, og det kan være beskidt. Og det kan også være stressende, for du kan blive vækket midt om natten, hvis der går en alarm. Det er ikke alle, der synes det er sjovt. Men man skal være indstillet på, at sådan er det bare, og man må tage fat.

Se også: VIDEO: "Det er fedt at være sømand"

Se videoen:


Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11