23948sdkhjf

Uggla glæder sig over milliardkøb

Mulighederne er mange for både A.P. Møller - Mærsk og A.P. Møller Holding, når Maersk Tankers skifter ejer

Salget af Maersk Tankers fra A.P. Møller - Mærsk til det A.P. Møller Holding-ejede APMHI er udtryk for en positiv markedsudvikling. 

Sådan lyder det fra Robert Uggla, CEO i A.P. Møller Holding, om milliardhandlen.

Læs mere: Maersk Tankers solgt for 7 milliarder

- Med dette køb, bestræber A.P. Møller Holding sig på at forblive en engageret ener og bidrage til Maersk Tankers fremtidige udvikling som førende platform for egne og tredjeparts fartøjer i branchen, siger Robert Uggla, CEO i A.P. Møller Holding, og fortsætter:

- Købet gør også A.P. Møller – Mærsk i stand til at udvikle sig i retning af at blive et mere fokuseret transport- og logistikselskab.

Læs mere: Analytiker: Maersk Tankers-handel godt for gruppen

Ud over de strukturelle forandering i A.P. Møller - Mærks er det  A.P. Møller Holdings mål at købe og udvikle nye porteføljeselskaber. Fx med den nyelige lancering af A. P. Møller Capital.

Etablerer nyt konsortium
I forbindelse med købet af Maersk Tankers etablerer A.P. Møller Holding et seperat ejerskabskonsortium for tankerselskabets flåde med Mitsui & Co og andre potentielle partnere. Det nye selskab vil være kontrolleret af A.P. Møller Holding.

- Det glæder mig at byde Mitsui & Co velkommen som en strategisk partner. Mitsui & Co, med en omsætning på circa 40 mia. dollars, har en meget dygtig organisation på tværs af flere brancher, som er relevante for vores forretning, siger Robert Uggla.

Maersk Tankers har omkring 3.100 ansatte på verdensplan. Selskabet har været en del af A.P. Møller - Mærks siden 1928.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109