23948sdkhjf

Ekspert: DFDS kan kræve erstatning

12 migranter har nu i mere end en måned været ufrivillige passagerer på DFDS-færgen ’Kaunas’, som er i rute over Sortehavet mellem Tyrkiet og Ukraine.

Rederiet har set sig nødsaget til at holde de 12 indespærret i kahytter med omfattende konsekvenser til følge, for hverken de to lande eller andre omkring Sortehavet vil tage imod migranterne.  

Læs mere: Langvarigt drama på DSDS-færge

En urimelig situation og byrde for det danske rederi, kalder Thomas Gammeltoft Hansen, forskningschef på Raol Wallenberg Institut for Menneskerettigheder og Humanitær Ret, situationen overfor dr.dk.

Erstatnignssag er en mulighed
Han vurderer, at Ukraine er det oplagte sted at sætte migranterne i land.

En erstatningssag mod et land, der ikke vil tage imod migranterne, er ifølge Thomas Gammeltoft Hansen en mulighed. Sager er tidligere endt til rederiernes fordel.

- Situationen er låst, og DFDS kan ikke gøre så meget for at komme af med migranterne lige nu. Men de kan overveje at anlægge en erstatningssag i enten Tyrkiet eller Ukraine, hvor de kan sige, at 'jeres manglende vilje har påført os økonomiske tab'. Det har man præcedens for i blandt andet Frankrig og Storbritannien, siger Thomas Gammeltoft Hansen til dr.dk.

 

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234