23948sdkhjf

Køge Havn står for over 10% af jobs i kommunen

Køge Havn udgør en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse, viser oplandsanalyse foretaget for Danske Havne

Køge Havn har fået foretaget en oplandsanalyse, som viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj, og indkomstdannelsen. Analysen, der er foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) for Danske Havne, tydeliggør havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu.

- Der er mange, som ikke er klar over, hvilken betydning Køge Havn har for lokalsamfundet. Med oplandsanalysen bliver det enormt tydeligt, hvor mange arbejdspladser havnen skaber i kommunen, og hvilken værdi Køge Havn skaber i samfundet, siger Thomas Elm Kampmann, direktør i Køge Havn og Skandinavisk Transport Center, og fortsætter:

- Oplandsanalysen fokuserer udelukkende på aktiviteterne i Køge Havn, forestiller man sig at også aktiviteterne på transportcenteret (STC) blev inkluderet, så er det fuldt ud rimeligt at antage at aktiviteterne i Transport- og Logistikklyngen i Køge skaber en beskæftigelseseffekt svarende til 20 til 25% af Køge Kommunes samlede arbejdspladser.

Oplandsanalysen af Køge Havn viser, at havnen direkte og indirekte skaber en beskæftigelse, der svarer til 2.694 arbejdspladser. Omregnet, er 10,6 procent af kommunens beskæftigelse skabt af aktiviteterne i Køge Havn.

Aktiviteterne på Køge Havn medfører en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 1.405 mio. kroner. Det svarer til en andel på 11,0 procent af den samlede værditilvækst i Køge Kommune.

Køge Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms etc.) på 378 mio. kroner, det udgør 4,9 procent af det samlede skatteprovenu for Køge Kommune.

Danske Havne, SDU og CRT har ønsket at tilvejebringe en model for oplandsanalyse, der sikrer en ensartet og troværdig vurdering af havnenes realøkonomiske effekter. Derfor giver modellen isoleret set udtryk for havnens aktiviteter over kaj. Dertil skal lægges de afledte virkninger for følgeindustrier og virkningerne af den almindelige indkomstdannelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078