23948sdkhjf

Mærsk-skib i stor ulykke i Amazonas

Ni meldes savnet efter påsejling af mindre pramme

Det Mærsk-ejede skib, 'Mercosul Santos' (bygget 2009), med en kapacitet på 2.474 TEU har angiveligt sejlet en række mindre pramme ned på Amazonfloden i staten Pará i det nordøstlige Brasilien. Det rapporterer en række medier.

Der var angiveligt 11 mennesker om bord på prammene, og kun to blev reddet, mens ni savnes.

Ifølge Fleetmoon.com sejlede det brasiliansk flagde 'Mercosul Santos' mod strømmen med kurs mod den isolerede millionby Manaus midt i Amazonas. Efter påsejlingen ankrede det Mærsk-ejede skib op tæt ved kollisionsstedet.

Mercosul er solgt til CMA CGM som en følge af opkøbet af Hamburg Süd. Salget var nødvendigt, fordi Mærsk ellers ville sidde på en alt for stor markedsandel i regionen.

Men implementeringen af salget er endnu ikke fuldbyrdet, hvorfor Mercosul fortsat er ejet af Maersk Line.

Mærsk bekræfter i en skriftlig kommentar til Søfart, at en slæbebåd sank i Amazonas-floden den 2. august omkring kl. 04.40 lokal tid. Ulykken skete ca. 78 sømil fra Port of Santarem efter en kollision med skibet 'Mercosul Santos'.

- En redningsaktion i samarbejde med de lokale myndigheder efter de savnede besætningsmedlemmer er i gang. Vores umiddelbare bekymring er sikkerheden for alle de involverede besætningsmedlemmer. Et antal pramme var også involveret i kollisionen. Alle besætningsmedlemmer om bord på Mercosul Santos er i sikkerhed, hedder det i kommentaren fra Mærsk.

Det er anden gang i denne uge, at en ulykke rammer Mercosul. Et besætningsmedlem på søsterskibet 'Mercosul Manaus' (bygget 2009) blev torsdag alvorligt forbrændt, da et rør sprang læk.

Fakta: Mercosul
Rederiet blev etableret i 1996 og købt af Maersk Line i 2006. Mersocul er specialist i det interne brasilianske marked.

Flåden tæller fire mindre skibe, der opererer i Brasilien og Sydamerika. Mercosul har 160 søfarende og 92 ansatte på land.

Seneste regnskabsår var omsætningen 128 mio. dollars.

Mercosul-navnet henviser til den sydamerikanske handelsunion Mercosur, der er oprettet med EU som forbillede, men aldrig er blevet til den tiltænkte frihandelsunion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11