23948sdkhjf

OSK-ShipTech ser nærmere på ny færgerute

Færgeselskabet Læsø vil undersøge behovet for en ny færge mellem Læsø og Frederikshavn. Projektet er lagt i hænderne på OSK-ShipTech

En helt ny færge skal muligvis sejle på strækningen mellem Læsø og Frederikshavn, og det bliver danske OSK-ShipTech, der skal lede projektet.

Det står klart, efter selskabet har skrevet under på at forestå de indledende undersøgelser for Færgeselskabet Læsø. Det oplyser OSK-ShipTech i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for, at Færgeselskabet Læsø har valgt os til opgaven. Et færgeprojekt af denne kaliber giver os mulighed for at bringe hele vores kompetencepakke i spil, og vi ser frem til i første omgang at undersøge, om præmisserne for en ny færge er på plads og senere potentielt levere et skib, der er totaloptimeret til at besejle ruten, siger Kristian Carøe Lind, CTO hos OSK-ShipTech.  

Mange kompetencer i spil
I byggeriet af en ny Læsøfærge vil OSK-ShipTech blandt andet komme til at stå for design, kravsspecifikation, udbudsproces, byggeri, interiør og tekniske løsninger.

Læsø er afhængig af en færgeforbindelse for at bringe beboere, gods og gæster til og fra øen. Hvert år tager 270.000 passagerer den halvfems minutter lange sejltur mellem Frederikshavn og Læsø, der i dag besejles af færgerne 'Ane Læsø' fra 1995 og lillesøsteren 'Margrete Læsø' fra 1997. Søsterskibene har plads til henholdsvis 55 og 75 personbilenheder og tager henholdsvis 440 og 589 gæster.

Det er endnu uklart, hvor mange passagerer og biler, den nye Læsøfærge kommer til at kunne medbringe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1