23948sdkhjf

Cyberangreb kan koste trecifret milliardbeløb

Lloyd's of London vurderer i en ny rapport, at et alvorligt cyberangreb kan koste mere end naturkatastrofer

Det anerkendte forsikringsgigant Lloyd's of London vurderer i en ny rapport, at et alvorligt, globalt cyberangreb kan udløse omkostninger på op til 120 mia. dollars, 782 mia. kroner. 

- Fordi den slags angreb sker i den virtuelle verden, er det en svær opgave at udregne, hvordan omkostningerne vil akkumulere sig i tilfælde af et stort angreb, siger administrerende direktør for Lloyd's of London Inga Beale ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rapporten kommer efter to alvorlige cyberangreb i foråret og sommeren har ramt både firmaer, regeringer og private.

I foråret ramte virussen Wannacry, der satte flere fabrikker, infrastruktur og titusinder af computere ud af spillet. Ifølge Lloyd's rapport gav den omkostninger for otte mia. dollars på verdensplan.

Mærsk hårdt ramt
Seneste ramte så Not Petya. Den har hovedsageligt ramt selskaber, hvor ikke mindst A.P. Møller - Mærsk har været hårdt ramt. Her er systemer stadig ikke tilbage på fuld kraft.

Den vurderes at have udløst omkostninger op til nu på 850 mio. dollars.

Lloyd's har regnet på, hvad et endnu mere omfattende angreb kunne koste. Det værst tænkelige scenarie er, at en virus rammer en af de store udbydere af cloud-baseret software.

Rapporten tager forbehold for, at der ikke er mange historiske data for omkostningerne, hvilket gør det svært at komme med et præcist tal.

Alligevel vurderer Lloyd's, at skadevirkningerne kan ende på op til 120 mia. dollars.

- Denne rapport giver et håndgribeligt billede af den mængde skade, et cyberangreb kan gøre på den globale økonomi. 

- Ligesom de værste naturkatastrofer kan cyberangreb give alvorlige skader for selskaber og økonomier, udløse store og sammenfaldende skadesanmeldelser hos forsikringsselskaber og dramatisk øge forsikringsselskabers omkostninger, siger Inga Beale til The Guardian. 

Ifølge The Guardian kostede orkanen Katrina, der lagde New Orleans øde, 108 mia. dollars, og orkanen Sandy, der ramte New York hårdt i 2012, kostede 50-70 mia. dollars. 

/ritzau/ 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109