23948sdkhjf

Færgefart over Limfjorden til landsstævnet

Egholmfærgen, 'Egholm ll', bliver en del af DGI Landsstævne 2017, der afvikles i Aalborg fra 29. juni til 2. juli 2017 med flere end 25.000 deltagere.

Den bliver nemlig sat ind som et ekstra transportmiddel, når man skal fra landsstævnets store campingområde på Stigsborg til landsstævnet på Aalborg-siden. Færgen vil lægge til i nærheden af Musikkens Hus.

Det er ikke første gang, Aalborg Kommune bruger Egholm ll til at fragte gæster over Limfjorden i Aalborg. Det gjorde man også under Tall Ships Races.

- Det var meget populært, og det er jo en fin markedsføring af vores havn og vores fjord, fortæller eventchef i Aalborg Kommune, Søren Thorst.

200 passagerer med
Egholmfærgen ll kan normalt medbringe 95 passagerer ad gangen, men der er søgt om dispensation, fortæller afdelingsleder i by - og landskabsforvaltningen, Henrik Jess Jensen.

- Vi har fået dispensation fra Søfartsstyrelsen, og må tage 200 passagerer med. Det betyder, at vi også dobler op på sikkerheden, hvad angår ekstra redningsveste og redningsflåde, fortæller Henrik Jess Jensen.

Færgen sejler mellem Stigsborg Brygge og Musikkens Hus fra torsdag 29. juni til og med lørdag 1. juli. Torsdag bliver det i tidsrummet 8 til omkring klokken 15, da deltagerne skal til den store åbningsceremoni på havnefronten i Aalborg. Fredag og lørdag sejler færgen fra klokken 8 til 21.

- Det er i det tidsrum deltagerne vil have størst behov for at sejle over fjorden, da der også er koncerter i midtbyen om aftenen, fortæller Henrik Jess Jensen og tilføjer, at færgen sejler, når der er behov for det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094