23948sdkhjf

Maersk Line taber halv milliard på tre måneder

Skønt Mærsk-konglomeratet som helhed har vendt års nedgang, måtte containerrederiet Maersk Line indkassere et underskud på 450 mio. kr. i årets første kvartal.
Verdens største containerrederi, danske Maersk Line, taber fortsat penge i stor stil.

Det netop offentliggjorte regnskab for årets første kvartal viser således, at Maersk Line måtte notere et underliggende resultat på minus 457 mio. kr. I den samme periode året før havde rederiet et overskud på mere end 200 mio. kr.

Det store underskud kommer på på trods af, at containermarkedet udviste fundamentale forbedringer i kvartalet.

Maersk Lines transporterede volumener steg således med intet mindre end 10 pct. i kvartalet som følge af dels forbedrede konjunkturer i verdensøkonomien, men også som følge af, at Maersk Line tog markedsandele fra konkurrenterne.

Bedre rater
Derudover steg containerraterne med 4,4 pct. i kvartalet, hovedsageligt på de vigtige ruter fra Asien til Europa.

De forbedrede nøgletal blev dog i nogen grad sat i skyggen af stigende priser på bunkerolie, hvilket fik rederiets udgifter til brændstof til at stige med 80 pct. i løbet af kvartalet.

– Maersk Line er på rette kurs i forhold til målet om at levere en resultatfremgang på over 1 mia. dollars i 2017 i forhold til 2016. Maersk Lines fokus i de kommende kvartaler vil være på genoprettelse af indtjening, samt fastholdelse markedsandele, efterhånden som markedsvilkårene forbedres, udtaler rederiets topchef Søren Skou i forbindelse med regnskabet.

Store synergier
Opkøbet af Hamburg Süd skrider ifølge Maersk Line frem som planlagt, og Maersk Line forventer operationelle synergier på mellem 350 og 400 mio. dollars om året fra 2019.

– Vi begynder at se synergier indenfor Transport og Logistik, eksempelvis har Maersk Line øget volumenerne til APM Terminals, mens forbedret samarbejde mellem Maersk Line og Maersk Container Industry har ført til betydeligt højere volumener og forbedrede resultater, samt synergier på salg og administrationsomkostninger, udtaler Søren Skou.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078