23948sdkhjf

Mindre gods men større omsætning i Aabenraa

Bulk-omsætningen på Aabenraa Havn har for længst indhentet nedgangen efter Finanskrisen

Aabenraa Havn havde i 2016 en godsomsætning på samlet 1,5 mio. tons, en omsætning på 24,5 mio.kroner, et driftsresultat på 2,1 mio.kroner og et samlet resultat på 4,4 mio.kroner. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Selvom der har været en mindre nedgang i godsomsætningen fra 2015 til 2016 på ca. 7 procent, viser stigningen i omsætningen fra 22,9 mio. kroner i 2015 til 24,5 mio. kroner i 2016, at der fortsat har været et pænt aktivitetsniveau på Aabenraa Havn i 2016.

Årsagen til nedgangen i godsomsætningen skal primært findes i den fortsatte krise i olieindustrien, der igen i 2016 sat sit negative præg på den samlede godsomsætning.

Bulk har for længst indhentet det tabte
Havnen ser fortsat lyst på fremtiden, da de øvrige aktiviteter på havnen haft fremgang. Bulk udgør næsten 85 procent af havnens godsomsætningen.

Opbygger ny klynge
I 2016 flyttede Aabenraa Havn en del af sit udviklingsfokus nogle få kilometer mod syd ved det tidligere Enstedværket, hvor havnen overtager 155.000 m2 inkl. 22.000 m2 bygninger.

Aabenraa Havns nye datterselskab hedder Aabenraa Industrihavn A/S, og selskabets formål er at opbygge en ny industri/produktionsklynge, der gerne må have sit omdrejningspunkt i en større produktionsvirksomhed med behov for en kajnær beliggenhed, således at der skabes gode forudsætninger for udvikling af SMV’ere som underleverandør.

Bulk omsætningen har for længst indhentet nedgangen efter finanskrisen, og de seneste år har godsomsætningen ligget over niveauet fra rekordårene 2007 og 2008, der havde den største samlede godsomsætning i havnens historie.

Succes med milliostor kraninvestering
Aabenraa Havn oplyser, at omsætningen for terminaludstyr i 2016 næsten er fordoblet ift. 2015, og disse tal dækker bl.a. over en stor stigning i udskibning af især vindmølletårne. Havnens nye kran, en ny Liebherr LHM 550, der sammen med havnens anden kran, en Liebherr LHM 320, kan løfte 248 tons, har således haft mange løfteopgaver gennem 2016.

- Investeringen af ca. 27 mio.kr. i den nye kran skete i tæt dialog med vores kunder, og jeg sætter stor pris på, at alle efterfølgende har bidraget aktivt med at sikre løfteopgaver til kranen. Derudover er det også af stor betydning, at kunderne indbyrdes har erkendt, at de er gensidige afhængige af hinanden i forhold til at kunne opretholde adgang til en stor og moderne maskinpark. Dette har betydet, at alle parter har udvist stor fleksibilitet, således at der den ene dag er blevet udskibet 30.000 tons sand, og dagen efter er der fra den samme kaj udskibet vindmølletårne, siger havnedirektør Henrik Thykjær.

Kilde: Aabenraa Havn 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11