23948sdkhjf

Aktivister blokerer kulhavn

Siden torsdag har en gruppe fra organisationen Klima Kollektivet blokeret kulhavnen i Aabenraa

Der er tale om en gruppe på otte aktivister, hvoraf de fire har lænket sig fast. Det betyder, at de transportbånd, der skal transportere kul på havnen, er stoppet, skriver TV Syd.

Det er Vattenfall der står for driften af kulhavnen, og her tager country manager Ole Bigum Nielsen seancen med ophøjet ro.

- De gjorde det samme sidste år. Der imødekom vi dem med kaffe, morgenkage og en god snak. Det bliver nok den samme fremgangsmåde i år, siger han til TV Syd.

Aktivisterne er utilfredse med Vattenfalls leverance af kul til danske kraftværker.

- Vi er her igen – og det er vi, fordi Vattenfall, der ejer havnen, har lovet guld og grønne skove – men absolut ingenting gør. De har åbent annonceret, at de nu vil satse på grøn energi, og derfor har de tidligere solgt deres kulkraftværker i Danmark. Alt imens fortsætter de dog med at levere kul til de selvsamme kulkraftværker – det er skide dobbeltmoralsk. Sidste år sendte vi dem en advarsel. Vattenfall er lige så sort som sidste år. Klimaet kan ikke vente på nølende stater og profithungrende virksomheder, siger Anne-Lise Witek fra Klimakollektivet i en pressemeddelelse.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.423