23948sdkhjf

Maritim højborg: Der skal være ambitioner i vækstplanen

Rundt om i Danmarks maritime højborge ser man med spænding på den politiske modtagelse af de kommende forslag fra vækstteamet. Det gælder også på søfartstunge Sydfyn, hvor de to uddannelsessteder Marstal Navigationsskole og SIMAC i Svendborg har særligt fokus på anbefalinger om uddannelse.

Det er den politiske modtagelse og håndtering af vækstteamets anbefalinger, som afgør effekten af teamets arbejde, lyder det fra Danmarks Rederiforening. Derfor vil fokus også være på de politiske partier, så snart vækstteamet spiller ud den 21. april. Rederiforeningen er vært for en debat om anbefalingerne den 1. maj i Svendborg. Her er der ingen tvivl om, at maritim vækst er helt centralt, da søfarten fylder meget på Sydfyn. Fx med de to uddannelsessteder Marstal Navigationsskole og SIMAC i Svendborg.

- Jeg er glad for, at vi kan skabe en ramme for den nødvendige maritime debat. Der skal være ambitioner i vækstteamets udspil – og så skal de ambitioner selvfølgelig følges op af politisk handling. Sydfyn er en af flere maritime højborg rundt om i Danmark, så det er naturligt, at der er stort lokalt fokus på vækstteamets udspil her, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Uddannelsesambitioner til debat
En af temaerne undervejs i vækstteamets arbejde har været de maritime kompetencer. Her spiller de sydfynske uddannelsessteder en vigtig rolle for at skabe det løft, som flere har efterlyst. Det gælder blandt andet rederiforeningerne, som i oktober spillede ud med klare ambitioner på uddannelse. Derfor ser Jeppe Carstensen, rektor på Marstal Navigationsskole også frem til at tage debatten:

- Det er klart, at Danmarks samlede maritime kompetencer og know-how hænger uløseligt sammen med dygtige søfolk. Her bør vi gøre mere, og jeg forventer, at vækstteamet samler tråden op fra de mange aktører - herunder rederierne - som har udtrykt ambitioner på uddannelsesområdet, siger Jeppe Carstensen om, hvorfor han ser frem til at diskutere vækstteamets anbefalinger.

Arrangementet rummer også en politisk debat, hvor tre sydfynske medlemmer af Folketinget med interesse for søfart vil diskutere vækstteamets forslag, som præsenteres af Jens Frederik Hansen, CEO i rederiet A2Sea og medlem af vækstteamet. Det gælder Erling Bonnesen, Venstre, Trine Bramsen, Socialdemokratiet og Anders Johansson fra Det Konservative Folkeparti. 

Debatten i Svendborg den 1. maj er åben for alle ved tilmelding. Der er muligheder for at få fødderne på dæk bagefter, da arrangementet efterfølges af en rundtur på isbryderen Thorbjørn for alle interesserede.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Artiklen er en del af temaet Væksttema.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.362