23948sdkhjf

Vindmøllevinger bag fremgang for Nakskov Havn

2016 gav rekordstore skibsanløb for Nakskov Havn. Især vinger som produceres af MHI Vestas Offshore i Nakskov bærer fremgangen

MHI Vestas har netop annonceret at virksomheden udvider produktionen af deres 8 MW offshore mølle i Danmark og ansætter 414 ekstra medarbejdere i produktionen på Lindø og i Nakskov.

På Lindø fremstilles vindmøllens maskinkabine, mens Nakskov-fabrikken fremstiller de 80 meter lange vinge.

Op for Nakskov og ned for Rødbyhavn
Lolland Erhvervshavne havde i 2016 en samlet omsætning på 14 mio. kroner og et positivt driftsresultat på 3,2 mio. kroner.

Resultatet betegens som meget tilfredsstillende i Nakskov Havn, hvor der var fremgang i både skibs- og vareafgifter. Omvendt var det i Rødbyhavn, som oplevede en mindre tilbagegang i godsomsætning og vareafgifter.

For Nakskov Havn er der opnået historisk store godsmængder, ligesom der er rekorder i skibsanløb.

Fra 2015 til 2016 er godsomsætningen på Nakskov Havn steget fra 390 t. tons gods i 2015 til 517 t. tons gods i 2016, hvilket giver en fremgang på 32,4 procent i tons.

Vindmøller bag fremgang
Mange anløb af større skibe har forøget de samlede anløb i skibstonnage fra 396 BT. i 2015 til 637 BT i 2016 eller en fremgang på 60,9 procent. Vingetransporterne til MHI Vestas Offshore er den væsentligste baggrund for den store stigning i skibstonnage.

Vindmøllevinger vejer ikke meget i forhold til skibsstørrelsen og udgør derfor kun en mindre del af godsmængden. Fremgangen i godsmængden er en bred fremgang i kendte godstyper som korn, sten og grus, roepiller, skrot mv..

Korn er fortsat den største enkelte varegruppe og udgør ikke mindre end 50,3 procent af den samlede godsmængde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094