23948sdkhjf

Retsligt efterspil efter grundstødning ved Fyns Hoved

Myndighederne undersøger området omkring det grundstødte containerskib ’Victoria’. Rederiet kan få regningen, hvis der er beviser for, at besætningen var skyld i ulykken

Det 179 meter lange og 28 meter brede containerskib ´Victoria´ har siden fredag ligget på grund nordøst for Fyns Hoved efter en grundstødning. Og her ser det ud til at blive nogen tid endnu.

- Vi venter på rederiets bjærgningsplan, hvor vi forhåbentlig får svar på hvor længe skibet skal blive liggende, og om det skal nødrepareres på stedet eller kan slæbes i dok uden at skade mere, forklarede Søren Bjørndal fra Værnsfælles Forsvarskommando, tirsdag til TV2 Fyn.

Grundstødningen resulterede i en 50 meter lange flænge med olieudslip til følge på Endelave og en kyststrækning mellem Horsens og Vejle.

Myndighederne samarbejder ikke med rederiet
Nu er bl.a. Forsvarets Operationscenter og Fyns Politi i færd med at undersøge området omkring det grundstødte skib.

- Der kommer til at være et retsligt efterspil, hvor de danske myndigheder skal bevise, at det er skibet der har begået en fejl. Forsvaret og andre enheder er i gang med at indsamle bevismateriale, men vi afventer rederiets bjærgningsplan. Vi er i gang med at indsamle bevismaterialet, men vi samarbejder ikke p.t. med rederiet om indsamlingen, fortæller Michael Horn, vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, til Fyens.dk.

Rederiet kan ende med den helt store regning, hvis de danske myndigheder kan bevise, at fejl fra skibet var årsag til grundstødningen. Udgifterne, som rederiet skal betale, opgøres fra grundstødningen fredag, inklusiv timeløn, materialer, driftsomkostninger, slitage på materiel og andre udgifter. Disse udgifter ligger så til grund for et erstatningskrav.

Besætnignen var advaret
’Victorias’ besætning var advaret om risikoen for at støde på grund. Fra Vessel Traffic Service (VTS) i Korsør, som overvåger skibstrafikken, havde man orienteret besætningen om de mange grunde i området, containerskibet sejlede ind i.

Ifølge chefen for VTS Storebælt var det op til skibschefen at beslutte, om man vil følge VTS’ råd.

Kilde: TV2 Fyn og Fyens.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081