23948sdkhjf

Mærsk genoptager Tyra-forhandlinger med regeringen

A.P. Møller-Mærsk har genoptaget forhandlingerne om Tyra-feltet med regeringen. Det erfarer TV2 Business tirsdag
Mærsks datterselskab Maersk Oil varslede ellers 30. december en nedlukning af det store gasfelt i Nordsøen i oktober 2018, da det indtil videre ikke var lykkedes at lande en aftale med regeringen om rammerne for driften af oliefeltet.

Ved den lejlighed vurderede Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker ved Alm. Brand Markets, dog, at meldingen fra Mærsk var ren forhandlingstaktik og en del af det politiske spil om vilkårene i Nordsøen.

Læs mere: Mærsk: Produktion fra Tyra slutter i 2018

Tyra-feltet er Danmarks største gasfelt i Nordsøen, og det er samtidig knudepunkt for transport af naturgas fra andre felter til fastlandet. Det og har været i drift siden 1984.

De senere år er der imidlertid konstateret problemer i undergrunden, som vanskeliggør udvindingen og kræver væsentlige nye investeringer, hvis den skal fortsætte.

Læs mere: Finansminister: Vi forhandler med Mærsk om Tyra-felt

Derfor har Maersk Oil henvendt sig til regeringen for at få en ny og økonomisk mere fordelagtig aftale, men det er indtil videre ikke lykkes at nå til enighed.

Tyra-feltet drives af Mærsk, som også ejer 31,2 procent af det sammen med DUC-partnerne Shell (36,8 procent), Nordsøfonden (20 procent) og Chevron (12 procent)

/ritzau/Finans
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109