23948sdkhjf

APM Terminals-CEO: Åben for udvanding af ejerandele

APM Terminals' topchef, Morten Engelstoft, vil gennemgå hele porteføljen af havne og sideaktiviteter, og ejerandelene er ikke et helligt punkt for ham. Der kan blive tale om både at frasælge ikke-strategiske aktiviteter og reducere ejerandele i havne.

Det fortæller han til Shippingwatch.

- Det er positivt, at APM Terminals har opbygget en bred portefølje af aktiviteter over årene. Nogle er gode forretninger, nogle af dem, der taber penge i dag, har været gode forretninger en gang, siger han til branchesitet.

Han pointerer, at lige nu handler det om at optimere den palette, APM Terminals har.

- Vi skal vurdere, om de ikke-strategiske aktiviteter, vi har, skal skilles fra. Men jeg er også åben for at se på de joint-ventures, vi er med i rundt omkring i verden, og om det giver bedre mening for eksempel at nedbringe en minoritetsandel, hvis det dermed giver mulighed for at investere pengene de steder, vi vil satse. Det er helt sikkert et arbejde, vi vil gå i gang med og skal være mere aktive indenfor, siger Morten Engelstoft til Shippingwatch.

Topchefen vil ikke sætte navne på de havne, der kunne være tale om, men tilføjer, at det ikke er de store hubs, der er i spil.

- Men et aktuelt eksempel på frasalg af sideaktiviteter var gårsdagens aftale om at afhænde ejerskabet af det britiske Pentalver, som er et container-truck selskab, påpeger Shippingwatch.

/ritzau/FINANS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078