23948sdkhjf

Større skibe og flere krydstogtspassagere til CMP

Copenhagen Malmö Port, CMP, har fået grønt lys til at modtage større krydstogtskibe i Malmø
På nuværende tidspunkt er der allerede booket over 10.000 passagerer til krydstogtsæsonen 2018 i Malmø. Nu får krydstogtturismen i byen et stort løft. Søfartsstyrelsen har nemlig givet Copenhagen Malmö Port tilladelse til at modtage større krydstogtskibe i Malmø.

En af begrænsningerne for krydstogtskibe, der anløber Malmø, har været den maksimale længde på 240 meter. CMP har derfor gennemført omfattende simuleringer for at finde ud af, om det er muligt at byde større fartøjer og dermed flere krydstogtspassagerer velkommen til Malmø.

- At CMP nu har fået grønt lys fra Søfartsstyrelsen til at modtage fartøjer på helt op til 300 meter skaber helt nye forudsætninger for krydstogtaktiviteterne her i Malmø. Det er en vigtig besked for både os og for byen Malmø, eftersom større skibe er ensbetydende med flere besøgende. Inden krydstogtsæsonen 2018 har vi allerede 10 anløb i kalenderen, hvilket igen er lig med over 10.000 passagerer, siger Arnt Møller Pedersen, ansvarlig for krydstogttrafikken hos Copenhagen Malmö Port AB.

Simuleringerne blev gennemført over en række dage i Göteborg med forskellige typer af fartøjer, der skulle udstå forskellige vejrforhold og vindstyrker.

Der blev i alt gennemført 18 anløb med de forudsætninger, der er til stede i Frihamnen i Malmø. De fartøjer, der anløber Malmø, skal kunne manøvres med en hastighed på 3 knop og en sidevind på 10 m/s uden hjælp fra lodsbåde. Vindbegrænsningen ved fartøjets første besøg er dog 8 m/s.

Kilde: Copenhagen Malmö Port
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094