23948sdkhjf

Unifeeder centrum i europæisk havnestrid

Det danske logistikfirma er skydeskive i en kampagne, hvor havnearbejdere i Europa kræver arbejdet med at fastgøre last på skibe tilbage fra søfolkene. Konflikten blæses i gang fredag med en demonstration på Aarhus Havn.
Danske Unifeeder er blevet skydeskive i en international strid om retten til at udføre surringsopgaver på havnene.

Konflikten indledes på fredag, hvor hundredevis af europæiske havnearbejdere ifølge de europæiske transportarbejderes union, ETF, vil møde op foran Unifeeders hovedkontor på Aarhus Havn.

Læs også: Unifeeder melder hus forbi til havnearbejderes krav

Her vil de med en ’larmende og aktiv’ demonstration gøre krav på at få arbejdet med at fastgøre lasten på skibene tilbage fra søfolkene, fremgår det af en pressemeddelelse fra ETF.

ETF oplyser, at de danske havnearbejdere får selskab i demonstrationen af kolleger fra Tyskland, Finland, Norge, Sverige, Belgien, Holland og Polen. Demonstrationen i Aarhus, som anføres af den danske fagforening 3F, er led i en europæisk kampagne, som skal sætte fokus på, at surring kun må udføres af havnearbejdere.

Ifølge den internationale transportarbejderunion ITF er det et stigende problem, at søfolk sættes til at udføre surring, selv om det kan være farligt arbejde, som kun bør udføres af erfarne havnearbejdere.

Inspektører fra ITF har således konstateret, at skibe chartret af Unifeeder jævnligt har undladt at hyre havnearbejdere til at udføre surringsopgaver i europæiske havne og i stedet har ladet søfolk lave arbejdet. Og selv om man har anmodet skibenes kaptajner om at ophøre med denne praksis, mener ITF/ETF ikke, at det har hjulpet.

– Vi har forsøgt at få en konstruktiv dialog med Unifeeder om surring, men de er fastlåst i deres holdning til spørgsmålet, udtaler Torben Seebold, næstformand for ITFs havnearbejdersektion, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at ITF ikke ser noget alternativ til at vise Unifeeder, hvor stærkt organisationens medlemmer føler, at surring er havnearbejdernes job.

– Vi sender vores budskab ud til alle rederier og befragtere, som modsætter sig og misbruger ITFs aftaler. De vil komme under et stigende pres for at overholde de aftaler, de har underskrevet. Vi er fast besluttet på at vinde vores arbejde tilbage, og vi går ikke væk, siger Torben Seebold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141