23948sdkhjf

DFDS løfter prognose efter vækst i fragtmængder

Færgerederiet oplevede stigende omsætning og indtjening i tredje kvartal på de fleste af sine markeder
DFDS løftede både omsætning og indtjening, ligesom færgerederiet transporterede flere passagerer og fragt i sit rutenetværk i tredje kvartal.

På den baggrund hæver DFDS forventningerne - for tredje gang i år - til hele 2016. Driftsindtjeningen (EBITDA) ventes nu at stige til et interval på 2.525-2.625 mio. kr. sammenlignet med et tidligere interval på mellem 2.450 og 2.600 mio. kr. Forventningen indeholder en negativ valutakurspåvirkning på omkring 75 mio. kroner for hele året, hovedsageligt afledt af nedgangen i det britiske
pund, fremgår det af kvartalsrapporten .

Læs også: DFDS gearer flåden til øget vækst

- Omsætningen og indtjeningen for vores rutenetværk og logistik-services fortsatte med at vokse tilfredsstillende på baggrund af stabil økonomisk fremgang i de fleste af Europas økonomier i 3. kvt., inklusive Storbritannien. Vi er særligt opmærksomme på de mulige langsigtede effekter af Brexit og den umiddelbare nedgang i pundet, udtaler Niels Smedegaard, adm. direktør i DFDS, i en kommentar til regnskabet.

Omsætningen steg med syv procent i tredje kvartal justeret for valutakursændringer og eksklusive omsætning fra bunkertillæg. Rederiets rapporterede omsætning var uændret på 3,8 mia. kroner.

Driftsindtjeningen (EBITDA) før særlige poster steg med 15 procent til 972 mio. kroner efter højere indtjening primært Shipping Divisionen. Resultatet indeholder en negativ påvirkning på 45 mio. kroner fra valutakursændringer i forhold til 2015.

Rutenetværket transporterede 17 procent mere fragt og 10 procent flere passagerer i tredje kvartal. Den udvidede kapacitet i Channel understøttede en stigning i fragtmængder på 30 procent og i antal passagerer på 15 procent. Fragtmængderne steg med fire procent i de andre dele af netværket, mens antallet af passagerer var én procent lavere. Logistics Divisionen fortsatte med at forbedre indtjeningen i forretningsområderne Nordic og Continent, men dette blev opvejet af effekten af lavere temperaturregulerede mængder og nedgangen i det britiske pund på forretningsområdet UK & Ireland.

For hele året forventes rederiets omsætningsvækst nu at blive omkring fire procent mod tidligere omkring seks procent eksklusive bunkertillæg. Ændringen skyldes valutakursændringer med en forventet helårseffekt på omsætningen på omkring minus 475 mio. kroner, hvilket også hovedsageligt skyldes nedgangen i det britiske pund.

Kvartalsregnskab: DFDS
Mio. kr. før særlige poster 3. kvartal 2016 3. kvartal 2015 Procent ændring
Omsætning 3.799 3.792 0
Driftsindtjening (EBITDA) 972 843 15
Driftsindtjening (EBIT) 738 626 18
Resultat før skat 732 595 23
Kilde: DFDS


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125