23948sdkhjf

Hapag-Lloyd knækkede kurven

Containerrederiet kom ud af 3. kvartal med overskud
Hapag-Lloyd kom ud af 3. kvartal med et overskud på 8,2 mio. euro (3,2 mio. euro samme tid sidste år), et driftsresultat på 65,6 mio. euro (80,9 mio. euro sidste år). Hermed kunne containerrederiet fremvise et driftsresultat for årets første ni måneder, som var positivt med 25,9 mio. euro.

- Markedet har været meget udfordrende i år, men i de omgivelser har Hapag-Lloyd klaret sig relativt godt, hvilket vores konkurrenceevne understreger, og vi glæder os over at kunne fremvise et nettooverskud i 3. kvartal, siger Rolf Habben Jansen, CEO i Hapag-Lloyd.

- Det overordnede resultat i år er indtil videre utilfredsstillende, men overskuddet i Q3 er en indikation om, at vi er på rette kurs, og at vores arbejde på at reducere omkostninger yderligere og udnytte stordriftsfordele betaler sig. Vores hovedfokus i de kommende kvartaler vil være at optimere vores omkostninger, sikre en problemfri implementering af ”The Alliance” (Hapag-Lloyd, "K" Line, Mitsui O.S.K. Lines, Nippon Yusen Kaisha, Hanjin Shipping og Yang Mings annoncerede samarbejde, red.) samt at gennemføre fusionen med UASC for at underbygge vores position yderligere i en branche præget af konsolidering, siger Rolf Habben Jansen.

I de første ni måneder i 2016 har Hapag-Lloyd transporteret samlet 5,65 mio. TEU, hvilket er 1,3 procent mere end samme periode i 2015. I samme periode faldt den gennemsnitlige fragtrate med 17,7 procent.

Fragtraterne havde stor indflydelse på selskabets omsætning, som faldt til 5,7 mia. euro – hele 1,1 mia. euro mindre end samme periode året før.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093