23948sdkhjf

Voldsom fremgang for ø-færge

Tunøfærgens passagertal er steget med over en tredjedel takket være den store økonomiske støtte til billigere billetter
Prisnedsættelsen af færgebilletter på Tunøfærgen har enorm betydning.

- 37 procent vækst i passagertallet sammenlignet med samme periode sidste år. Det er fantastisk flot – hvor ser man ellers vækst i den størrelsesorden, sagde Odder kommunes borgmester, Uffe Jensen, da han tirsdag deltog i Færgesekretariatets ’fejring’ af Landevejsprincippet på Tunø Kro.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Færgesekretariatet og Tunø Beboerforening. Tunøfærgen har nedsat prisen på passagerbilletter til det halve – fra 96 kroner pr vej til 48 kroner.

- Tunø er Mønstereksempel Vi har valgt at tage til Tunø, fordi det er et mønstereksempel på, hvor god fremgang man kan få på basis af Landevejsprincippet. Her har både kommunen, færgen og øboere gjort et stort stykke arbejde for at udfylde de muligheder, som det nye tilskud giver, siger leder af Færgesekretariatet, Jan Fritz Hansen.

Ved arrangementet deltog også Mette Dencker, folketingsmedlem for DF. Hun tror på en gradvis implementering af det fulde Landevejsprincip indtil 2020, så det koster det samme at sejle med ø-færgerne som det koster at køre ad landevejen

Prisnedsættelser på færgebilletter til en række danske øer er en del af regeringens vækstudspil, der har til formål at styrke turismen og at gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne. Initiativet er et skridt på vejen til at indføre en højere grad af trafikal ligestilling, hvilket dækker over et politisk ønske om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14