23948sdkhjf

Udsigt til billigere færger nærmer sig igen i horisonten

Først fik færger støtte til billetpriser, så skulle de betale moms af den, og nu vil regeringen finde løsning

Hele tre ministre er torsdag indkaldt i et samråd, hvor de redegør for, hvorfor der skal betales moms af støtten, der sænker billetpriserne for lokale færger.

En solid del af de 95 millioner kroner, der er givet i støtte til lokale færgeruter i Danmark, ventes at gå direkte tilbage til staten.

Men det har aldrig været meningen, at støtten skulle hentes tilbage af Skat, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

- Det skal ikke være sådan, at staten giver med den ene hånd og tager med den anden. Derfor er vi i Social- og Indenrigsministeriet ved at overveje nøje, hvad der er af forskellige løsningsmodeller, siger Karen Ellemann.

På samrådet var hun flankeret af transportminister Hans Christian Schmidt (V) samt skatteminister Karsten Lauritzen (V).

De 95 millioner kroner rakte oprindeligt til at sænke priserne i perioden efter skolernes sommerferie og indtil november - og så igen i månederne inden sommerferien.

Men Skat har gjort rederiet Færgen opmærksom på, at rederiet er momspligtig svarende til den moms, der er pålagt de billetter, der ydes tilskud til.

Problemet er, at nogle af færgernes ydelser er inden for momsloven, hvorfor der skal betales moms af tilskuddet, mens andre ikke er.

Derfor er Social- og Indenrigsministeriet i gang med at gennemregne forskellige løsningsmodeller.

- Vi arbejder på højtryk for at finde en løsning, som er enkel og ubureaukratisk. Den ligger bare ikke lige for, og derfor kan jeg ikke sige, at den kommer den og den dato, siger Karen Ellemann.

En del af diskussionen gik på, hvorvidt de ikkestatslige færgeruter stod dårligere end de statslige i fordelingen af støtte på grund af momsreglerne.

Det beror dog på en yderligere gennemgang af reglerne.

- Hvis resultatet bliver, at de ikke-statslige ruter i realiteten stilles som om, at den tildelte støtte var uden moms. Så forventer jeg selvfølgelig, at de statslige ruter skal stilles på samme måde, siger transportministeren.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14