23948sdkhjf

Nyt piratangreb ved Somalia

For første gang i to et halvt år er et handelsskib blevet angrebet ud for Somalias kyst
Tankeren ‘CPO Korea’ blev angrebet af pirater den 22. oktober. Det bekræfter EU's flådestyrke ved Somalia, EU NAVFOR, efter at have undersøgt hændelse.

Angrebet skete 330 sømil ud for Somalias kyst, hvor der blev udvekslet skud mellem seks bevæbnede mænd og sikkerhedsfolk på ’CPO Korea’. Angriberne opgave ævred efter, at tankskibets besætning havde foretaget sikkerhedsforanstaltninger som at øge farten, ændre kurs, samt gøre brandslanger klar til at slå angrebet tilbage.

Tankeren kunne fortsætte sin færd på det Indiske Ocean, og der er ikke meldt om dødsfald.

”Dette angreb viser, at pirater stadig vil angive skibe for løsepenge og påfører søfarende og deres familier lidelser. Det er afgørende at det internationale samfund stadig er overvågent. EU's flådestyrke arbejder med anti-pirater partnere for at koordinere indsatsen og sikre, at pirater ikke terroriserer farvandene ud for Somalias kyst igen,” siger operationel chef for EU's flådefartøj, generalmajob Rob Magowan.

Det er første gang i to et halvt år, der er rapporteret om angreb på et handelsskib ud for Somalias kyst. Hændelse indtraf efter, at 26 gidsler fra fiskerifartøjet ’Naham 3’ blev løsladt den 22 oktober efter et et halvt års fangenskab .

Kilde: EU NAVFOR
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112