23948sdkhjf

Eimskip melder ud om Nordatlanten

SHIPPING: CEO Gylfi Sigfússon fra Eimskip bekræfter i TV-interview, at rederiet er parat til at investere i tre 2.150-TU skibe til Nordatlantfarten sammen med RAL
Islandske Eimskip har via et TV-interview med islandske Kanal 2 bekræftet, at rederiet sammen med Royal Arctic Lines er på vej med investering i tre 2.150-TEU skibe, der skal servicere både Færøerne, ISland og Grønland. Det bliver skibe, der hæver Eimskips egen nuværende maksimumstørrelse med 50 procent. Ifølge interviewet vil skibene skulle løfte en kapacitetsfordeling mellem Eimskip og Royal Arctic Lines med fordelingen 2/3 og 1/3.

Gylfi Sigfússon lagde i i interviewet heller ikke skjul på, at det er tanken at sejle ud af Aarhus fra dansk side - og at samsejlingen agter at se på hele Nordatlanten som marked. Herunder besejlingen af Færøerne. Eimskip-direktøren lagde dog heller ikke skjul på, at denne trafik vil målrette sig både mod Europa og Amerika. Og det betyder muligheden for, at man ser på direkte anløb af havne i USA / Canada.

Gylfi Sigfússon lagde i interviewet ikke skjul på, at tonnageudvidelsen havde direkte sammenhæng med udvidelsen af havnen i Nuuk og, at den den skal følges op af havneudvidelser i såvel Reykjavik som Torshavn - hvilket i øvrigt også skulle være planlagt. Der er stadigt ikke sat navn på et byggeværft, men de tre nye skibe skulle altså blive på 2.150 TEU.

Kilde. Kanal 2, Islandsk TV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109