23948sdkhjf

Ledigheden er næsten fordoblet hos Søfartens Ledere

Ledigheden bland Søfartens Lederes medlemmer er stigende. Siden begyndelsen på året er ledighedsprocenten steget fra 1,8 til 3,3 procent. Det skriver Søfartens Ledere

Forklaringen er ifølge foreningen den generelle afmatning, særligt inden for offshore olie og gas, men også inden for offshore vind, der er årsagen. Disse faktorer har også ramt medlemmer, som sejler offshore under fremmed flag, ikke mindst i Norge.

- Efter flere større opsigelsesrunder i store rederier må vi konstatere, at 2016 ser ud til at blive et sløjt år, skriver Søfartens Ledere.

Bedring i horisonten
Selv med den nuværende ledighed ligger Søfartens Ledere under landsgennemsnittet, og særligt målt på længden af den oplevede ledighed er der gode udsigter.

I årets lønstatistik blev der spurgt ind til varigheden af evt. ledighed, og 92 procent af de, som havde været ramt af ledighed i løbet af det seneste år svarede, at de var tilbage i job på under seks måneder. Ingen havde været ledig mere end et år.

Der er ifølge fagforeningen tegn på at 2017 jobmæssigt ser lysere ud end indeværende år - ikke mindst inden for offshore vind.

Kilde: Søfartens Ledere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08