23948sdkhjf

Skibsmæglerne til årsmøde i Aarhus med rekruttering som emne

”Fødekilde til fremtidig rekruttering” under pres var et af temaerne på foreningens årsmøde
Danmarks Skibsmæglerforening afholdt sit årsmøde og generalforsamling i Aarhus den 16. september. Årsmødet bestod af to workshops, hvor den første havde emnet uddannelser og rekruttering som tema. Til at præsentere seneste status omkring erhvervsskoleuddannelserne var Charlotte Bjerre fra Rybners og Kim Bo Skøtt fra Erhvervsakademi Sydvest inviteret. Og til at give et bud på erhvervslivets udfordringer med uddannelse og rekruttering, var Steffen Dalgaard fra Shipping.dk i panelet. Det skriver Danmarks Skibsmæglerforening i en pressemeddelelse.

Fokus var på den nye 2-årige erhvervsskoleuddannelse, kaldet EUX, hvor skolerne i oplægget var bedt om at komme med praktiske eksempler og forventning til uddannelsen og de studerendes niveau.
Skibsmæglerforeningens medlemmer udtrykte betydelig bekymring for, at man fra 2020 ikke længere vil kunne tilbyde gymnasialt uddannede to års læretid, men kun må have gymnasialt uddannede i lære i ét år.

En uholdbar situation

”Det er en uholdbar situation for erhvervslivet, at en væsentlig ”fødekilde” til elevrekrutteringen på denne måde udelukkes som kandidater til shippingvirksomhederne fra 2020, og dette er et arbejdspunkt for Skibsmæglerforeningen at følge op på,” sagde formand for Skibsmæglerforeningens bestyrelse Tonny Dalhøj Paulsen.

”Skibsmæglerforeningen ønsker ikke at udelukke den nye 2-årige EUX uddannelse, men vi er en branche hvor modenhed og faglige kompetencer på de sværeste niveauer er påkrævet, som f.eks. matematik og sprog på A-niveau, og vi har derfor betænkeligheder ved niveauet med EUX ift. vor branche,” fortsatte Tonny Dalhøj Paulsen. Der skal foretages en evaluering af Erhvervsskolereformen i 2019.

Årsmødets anden workshop var en diskussion om de aktuelle erhvervspolitiske sager omkring havneloven, besætningsskifte, SafeSeaNet og det nye EU-toldkodeks (EUTK), og Skibsmæglerforeningen fik her input til det videre arbejde.

På generalforsamlingen kunne Tonny Dalhøj Paulsen berette om foreningens arbejde på fokusområderne i det forgangne år, samt give eksempler på foreningens samarbejde med de forskellige myndigheder og andre interesseorganisationer.

Genvalg og nyvalg

På valg til bestyrelsen var Tonny Dalhøj Paulsen, Futura Shipping & Invest, Jan Timmermann, Penta Shipping Group, og Ronnie Hulstrøm, Baltic Shipping Group, som alle modtog genvalg. Endvidere var der nyvalg af Steen Gliese Pedersen, Lysander Shipping.

Kilde: Danmarks Skibsmæglerforening
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078