23948sdkhjf

Tre Hanjin-skibe solgt

Udsalget af det kriseramte rederis fartøjer er startet
Ny dimension i Hanjin Shipping-sagen. Tre skibe, som har været chartret af Hanjin, er blevet solgt, og yderligere to er sat til salg. Det skriver reuters.com.

De tre fragtskibe blev solgt for cirka 39 mio. dollars. Det største af de tre, 180.000 DWT Hanjin Matsuyama, blev købt for 22,75 mio. dollars af det japanske shippingfirma Kumiai Senpaku til Singapore-baserede Winning Shipping. De to mindre 37.000 DWT handysize fartøjer blev overtaget af græske købere.

Yderligere to containerskibe, Hanjin Mar og Hanjin Marine, der har en anslået værdi på 18-22 mio. dollars, er også blevet sat til salg. Skibene, der begge er bygget i 2013, har en kapacitet på 4.522 TEU.

Hanjins flåde på 63 skibe hare en samlet værdi på anslået 1,76 mia. dollars. Skibsmæglere forventer ifølge reuters.com, at flere Hanjin-skibe kommer på markedet. Usikkerheden omkring rederiets fremtid kan dog forsinke fremtidige salg.

Hanjin Shipping, verdens syvende største containerrederi, gik i betalingsstandsning den 31. august. En domstol har givet rederiet til sidst i november til at komme overens med kreditorerne omkring en rekonstruktionsplan.

Flere af det problemombruste rederis skibe er tidligere blevet beslaglagt i kinesiske havne. Ifølge Wall Street Journal arbejder en række kreditorer nu på at få domstolenes hjælp til at tilbageholde Hanjin-skibe i amerikanske havne. Frygten er, at de ellers vil sejle til fremmed havn, hvor deres rettigheder som kreditorer ikke er anekendt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083