23948sdkhjf

Der er for få folk i Søværnet

Søværnet kan ikke skaffe folk nok. Det resulterer i, at man somme tider er nødsaget til at sejle uden fuld besætning, og det er både slidsomt og uholdbart. Det skriver DR.dk
Søværnet har problemer med at lokke folk til, og det er heller ikke nemt at holde på dem, man har. Søværnet må f.eks. ofte sejle uden fuld besætning, når de skal løse opgaver i Arktis, sejle kemiske våben ud af Libyen og bekæmpe pirateri.

”Det betyder for det første, at de folk skal rende meget hurtigere. Og så er vi nødt til at gå ud og låne fra andre enheder. Det er en ond cirkel,” siger Ole Østervang, tillidsmand ved støtteskibet ’Esbern’ Snare, som har base i Frederikshavn.

”På sigt vil det betyde, at vi kommer til at melde fra over for politikerne og sige, at der er ting, vi ikke kan løse, fordi vi ikke er folk nok,” siger formanden for Centralforeningen for Stampersonel, Jesper K. Hansen.

Der må uddannes flere

Det er især såkaldte kampinformationsgaster, der er for få af. De har blandt andet ansvar for satellitkommunikation, radarsystemer og radioudstyr.

”Det er selvfølgelig ikke noget, man kan leve med i længden. For at imødekomme det har vi skruet lidt på uddannelsesstrukturen, så vi kan producere dobbelt så mange,” siger Ole Toft, som er chef for Søværnets uddannelssektion, om optaget på uddannelsen.

Det er nødvendigt at uddanne flere folk, da disse typisk er i Søværnet i op til tre år, hvorefter de uddanner sig til de civile erhverv.

”De har en levetid på et til tre år, og vi bruger enorme ressourcer på hele tiden at uddanne nye og sørge for, at de kommer ind i rutinen,” siger tillidsmand Ole Østervang.


Kilde: DR.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078