23948sdkhjf

Nordic Shipholding ser svagt fragtmarked resten af året og nedjusterer forventninger

Det børsnoterede produkttankrederi sænker prognose efter faldende indtjening i første halvår
Nordic Shipholding oplevede som de øvrige produkttankrederier fald i indtjeningen i andet kvartal. På den baggrund nedjusterer rederiet forventningerne til resten af året, oplyser selskabet i halvårsrapporten.

Bestyrelsesformand Knud Pontoppidan peger dog på, at selskabets egenkapital steg med 2,5 mio. dollars i første halvår 2016 på trods af et vigende fragtmarked.

”Det svagere fragtmarked forventes at fortsætte i resten af 2016, og har foranlediget en nedjustering af forventningerne til resultatet for 2016. I andet kvartal tilendebragtes en problemfri overførsel af den kommende kommercielle drift af de fem handysize tankskibe,” udtaler Knud Pontoppidan i regnskabet.

Lavere TCE-indtægter

Med udgangspunkt i de respektive kommercielle managers’ opdaterede forventninger, forventer selskabet en TCE (Time Charter Equivalent) indtægt for de fem produkttankere i de respektive pools og TC-indtægten fra LR1-tankeren Nordic Anne i størrelsesordenen 29 til 31 mio. dollars mod en tidligere forventning på 33 til 36 mio. dollars i 2016, fremgår det.

Driftsindtjeningen før renter, skat og afskrivninger (EBITDA) forventes i størrelsesordenen 12 til 14 mio. dollars - en reduktion fra de tidligere forventede 17 til 20 mio. dollars. Resultatet før skat forventes dermed at blive mellem to og fire mio. dollars mod tidligere forventet syv til ni mio. dollars i 2016.

”Disse justerede forventninger tager ikke højde for eventuelle yderligere tilbageførsel af tidligere foretagne nedskrivninger eller eventuelle nedskrivninger af den regnskabsmæssige værdi af skibene, da sådanne ikke forventes,” skriver ledelsen.

Koncernen realiserede i første halvår et resultat efter skat på 2,5 mio. dollars i første halvår sammenlignet med 3,7 mio. dollars i samme periode sidste år.

Den svagere indtjening kan ifølge regnskabet henføres til lavere TCE-indtægter for skibene i de forskellige handysize pools sammenholdt med højere driftsomkostninger. I andet kvartal alene udgjorde resultatet før skat én mio. dollar, hvilket er uændret i forhold til den tilsvarende periode sidste år.

Nordic Tankers noterer endvidere, at den gennemsnitlige TCE-rate optjent i de forskellige pools var lavere end budgetteret i første halvår, mens TCE-raten på rederiets LR1-tanker (Nordic Anne) fulgte budgettet. TCE-indtjeningen faldt således marginalt med 2,5 procent til 16,4 mio. dollars i første halvår.

Driftsindtjeningen faldet

Driftsindtjeningen faldt forholdsmæssigt mere til 7,7 mio. dollars fra 8,8 mio. dollars i samme periode året før på grund af den faldende TCE-indtjening og højere driftsomkostninger på skibene i første halvår. ”Stigningen kan primært henføres til forøgede udgifter til reservedele og vedligehold af skibene såvel som mandskabsudgifter,” hedder det i regnskabet.

Koncernen foretog ingen nedskrivninger eller tilbageførsel af tidligere nedskrivninger i første halvår.

”Bestyrelsen fortsætter arbejdet med at identificere nye investeringsmuligheder for at øge selskabets aktiviteter og maksimere afkastet til aktionærerne,” skriver ledelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11